Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Mužu odsekla pa samlela polni organ

Jedna 48-godišnja žena iz Kalifornije uhapšena je pošto je otrovala supruga, odsekla mu polni organ i bacila u kuhinjski blender, koji je potom uključila.

Libiji preti nestašica hrane

Libijski zvaničnici upozorili su da zemlji preti nestašica hrane i vode jer zbog nestašice goriva nije požnjevena većina žitarica, a nema ni goriva za pumpe.

Englezi ne daju Mardoku kupovinu televizije

Britanska vlada pridružila se apelima da se medijskom magnatu Rupertu Mardoku ne dozvoli da preuzme kontrolu nad satelitskom televizijom "Britiš skaj brodkasting", dok se vodi istraga o njegovom tabloidu "Njuz ov d vorld", koji je ugašen zbog afere prisluškivanja telefona javnih ličnosti.

Iz Volge izvučeno 92 tela

Ruski spasioci uspeli su do sada da iz Volge izvuku 92 tela putnika potonulog broda "Bulgarija", a 73 žrtve su identifikovane.

Pomen srpskim žrtvama u Podrinju

Predsednik Boračke organizacije Srebrenice Miloš Milovanović izjavio je povodom 19. godišnjice stradanja Srba u srednjem Podrinju, da srpske žrtve ne smeju biti minimizirane i da svi koji su počinili zločine moraju odgovarati.

Lažnom vakcinacijom do Bin Ladenovog DNK

Američka Centralna obaveštajna agencija sprovela je lažni program vakcinacije u pakistanskom gradu Abotabadu da bi došla do uzoraka DNK stanovništva i utvrdila da li je vodja Al Kaide Osama bin Laden boravio tamo.

Ubijen brat predsednika Avganistana

Ubijen je Ahmad Vali Karzai, mlađi brat avganistanskog predsednika Hamida Karzaija i jedan od najmoćnijih ljudi na jugu Avganistana, saopštile su vlasti.

Nasilje na ulicama Belfasta

Sporni praznik Severne Irske "Dvanaesti", kada desetine hiljada protestanata paradira preko britanske teritorije, počeo nasiljem i neredima u Belfastu.

Austrija izručuje Sanadera

Austijski mediji javljaju da je ministarka pravosuđa Beatris Karl potpisala nalog za izručenje Ive Sandera Hrvatskoj.

Poginulo 40 đaka u Bangladešu

Najmanje 40 učenika poginulo je danas na jugu Bangladeša kada je kamion pun dece sleteo s puta u kanal pun vode, saopštila je policija.