Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Milo Đukanović ponovo premijer

Skupština Crne Gore izabrala je večeras novu Vladu, na čijem je čelu, po sedmi put, Milo Đukanović. Đukanovićev kabinet ima četiri potpredsednika i 14 ministara, od kojih je šest novih.

Potonuo teretni brod, tri osobe se udavile

Najmanje tri osobe su se udavile, a devet se vode kao nestale nakon što je teretni brod "Volgo Balt 199", sa ukrajinskom i ruskom posadom, potonuo danas u oluji u Crnom moru, blizu Istanbula.

Sukobi u Belfastu zbog zastave

Grupa demonstranata upala je prošle noći u prizemlje gradske kuće Belfasta i sukobila se s policijom, nakon što je katolička većina izglasala da se ukloni britanska zastava sa te zgrade.

Nasilje na protestima u Sloveniji

U Mariboru, gde se okupilo oko 10.000 demonstranata na protestima protiv gradonačelnika ali i protiv svih političara na vlasti u Sloveniji, večeras je došlo do nasilja i sukoba demonstranata sa policijom.

Ljubljana: Uhapšeni "organizatori nereda"

Slovenačka policija saopštila je da je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su organizovale nemire na protestima u Ljubljani u petak, navodeći da svi uhapšeni imaju kriminalnu prošlost.

Vojska ponovo bombardovala Damask

Sirijska vojska bombardovala je noćas južne kvartove Damaska i predgrađe glavnog grada Sirije, saopštila je Opservatorija za ljudska prava.

Ubijeno 20 pobunjenika u Bogoti

Najmanje 20 pripadnika pobunjeničkog FARK-a je poginulo u vazdušnim napadima vojske na njihov kamp u provinciji Narino, u blizini granice s Ekvadorom.

Protest zbog antisemitizma u Budimpešti

Hiljade ljudi učestvovalo je juče na demonstracijama u Budimpešti u znak protesta zbog izjave poslanika desničarske opozicione stranke Jobik, Martona Đenđešija, da treba utvrditi koliko Jevreja ima u mađarskoj vladi i parlamentu, pošto oni predstavljaju opasnost za zemlju.

Pahor novi predsednik Slovenije

Novi predsednik Slovenije je Borut Pahor, koji je prema prvim rezultatima dobio 67 odsto glasova na izborima na koje je izašlo 41 odsto birača.

Sirija: 56 poginulih u sukobima

U današnjim sukobima širom Sirije poginulo je 56 ljudi, od kojih su mnogi žrtve snaga bezbednosti lojalnih predsedniku Bašaru al Asadu.

Igrač američkog fudbala ubio devojku pa sebe

Igrač američkog fudbala iz profesionalnog tima Kanzas Siti Čifs, Džovan Belčer ubio je juče svoju devojku Kasandru Perkins, nakon čega je na stadionu izvršio samoubistvo pred očima menadžera i trenera, javljaju mediji u SAD.

Uhapšen jedan od vođa Al Kaide

Antiterorističke snage u Iraku uhapsile su vođu ogranka Al Kaide u toj zemlji, Abu Bakr al-Bagdadija, prenela je iračka televizija.