Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Troje stradalo u poplavama u Italiji

Troje ljudi poginulo je danas kada je njihov automobil pao sa jednog mosta koji se srušio u regionu Toskane, koja je već drugi dan pogođena velikim poplavama, saopštile su vlasti.

Osmoro stradalo u požaru u Indiji

Osam osoba, medju kojima šest članova iste porodice, poginulo je u požaru u kući u Indiji u kojoj su ilegalno pravili petarde povodom hinduskog praznika.

Posetioci muzeja ukrali slike iz muzeja

Lopovi koji su došli kao posetioci - studenti umetnosti, zajedno sa svojim "profesorom", ukrali su slike vredne više od dva miliona dolara tokom drske oružane pljačke u muzeju u Pretoriji, saopštile su danas vlasti Južne Afrike.

Statue zamotane u crno dočekale Merkelovu

Protivnici mera štednje zavili su danas statue u Lisabonu u crne plastične trake, povodom dolaska nemačke kancelarke Angele Merkel, koju je jedan portugalski poslovni list osudio za "Frankenštajn-politiku" koja vodi Portugal u siromaštvo.

Kenija: U zasedi ubijeno 26 policajaca

Broj žrtava među kenijskim policajcima, ubijenim iz zasede, porastao je na 26, pošto je, posle prvih izveštaja da ih je ubijeno 11, pronađeno još mnogo tela.

Varšava: 132 uhapšenih u neredima

U neredima i sukobima sa policijom u koje se pretvorio današnji Marš nezavisnosti u Varšavi povređeno je osam policajaca, a uhapšena su 132 izgrednika.

Mjanmar pogodila dva zemljotresa

Još jedan potres, jačine 5,6 stepeni Rihterove skale, pogodio je Mjanmar, samo nekoliko sati posle zemljotresa u kojem je poginulo najmanje 13 ljudi.

Izrael ispalio rakete na Siriju

Izraelska vojska ispalila je rakete upozorenja na Siriju nakon što je na izraelsko tlo pala sirijska bomba, saopštila je izraelska vojska.