Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Mjanmar pogodila dva zemljotresa

Još jedan potres, jačine 5,6 stepeni Rihterove skale, pogodio je Mjanmar, samo nekoliko sati posle zemljotresa u kojem je poginulo najmanje 13 ljudi.

Izrael ispalio rakete na Siriju

Izraelska vojska ispalila je rakete upozorenja na Siriju nakon što je na izraelsko tlo pala sirijska bomba, saopštila je izraelska vojska.

Ostavka direktora BBC-a Džordža Entvisla

Generalni direktor britanske mreže BBC Džordž Entvisl podneo je ostavku zato što je u emisiji "Njuznajt" od 2. novembra, o seksualnom zlostavljanju dece u jednom domu u Velsu sedamdesetih godina, pogrešno umešan jedan britanski političar.

27 poginulih u zatvorskoj pobuni

Bilans nastradalih u pobuni koja je izbila u glavnom zatvoru u Šri Lanki, nakon što su zatvorenici savladali čuvare i domogli se oružja, popeo se na 27.

25 stradalih u požaru u Mjanmaru

Najmanje 25 osoba je poginulo i nekoliko desetina je povređeno u požaru izazvanom železničkom nesrećom u severozapadu Mjanmara, saopštile su vlasti.

11.000 izbeglica iz Sirije za jedan dan

Tokom prethodna 24 sata iz Sirije je pobeglo 11.000 ljudi, izjavili su zvaničnici Ujedinjenih nacija, ocenivši da je to neobično nagli porast broja izbeglica.

Ostavka direktora CIA zbog vanbračne afere

Direktor američke CIA Dejvid Petreus podneo je ostavku na tu funkciju, poslavši pismo predsedniku SAD Baraku Obami u kome je naveo da je nedostojan da bude direktor tajne službe pošto je imao vanbračnu aferu.

Brejvik se žali na hladnu kafu

Norvežanin Anders Brejvik, osuđen na 21-godišnju kaznu zatvora zbog masakra 77 osoba prošle godine u napadima u glavnom gradu Norveške, tvrdi da ga drže u "nehumanim uslovima".

Američke "foke" kažnjene zbog video-igrice

Vojne vlasti displinski su kaznile sedam pripadnika "foka" - specijalnih jedinica američke vojske, zbog toga što su bili angažovani kao konsultanti na izradi jedne video-igrice.