Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

30 žrtava oluje u Indiji

Obilne kiše su tokom prethodna četiri dana odnele najmanje 22 života u južnoj indijskoj državi Andra Pradeš.

Obami daju veće šanse

Kampanja za izbor predsednika SAD ušla je u završnicu, a istraživanja pokazuju da su Obama i Romni izjednačeni po broju direktno dobijenih glasova.

Turska: U eksploziji poginulo dete

U eksploziji automobila bombe u gradu Semdinli, u provinciji Hakari na jugoistoku Turske, gde pretežno žive Kurdi, poginulo je 11-godišnje dete, a ranjeno je 18 ljudi, saopštili su zvaničnici i bezbednosni izvori.

Japan: Protest zbog američkih aviona na Okinavi

Više hiljada ljudi učestvovalo je u Tokiju na skupu protiv razmeštanja američkih vojnih aviona "ospri" (Osprey) na japanskom ostrvu Okinavi, u trenutku povećanih tenzija između lokalnog stanovništva i vojnika SAD zbog nedavnih incidenata.

Haiti traži pomoć posle Sendi

Vlada Haitija zamolila je druge države i medjunarodne organizacije za humanitarnu pomoć, kako bi se zemlja izborila s razornim posledicama oluje Sendi.

20 ubijenih u Damasku

Sirijska vojska granatirala je pobunjeničke pozicije u palestinskom izbegličkom kampu na obodu Damaska i ubila 20 ljudi, saopštile su opozicione grupe.

Novi sukobi u Tripoliju

Dve sukobljene rivalske libijske milicije zapalile su danas zgradu državne bezbednosti u centru Tripolija i opljačkale je.

Samit G20 u Meksiku

Zvaničnici Grupe 20 (G20) najrazvijenijih zemalja sveta i privreda u naglom usponu sastaju se danas u Sijudad Meksiku da bi razgovarali o rešenjima za globalne ekonomske probleme i pojačali pritisak na članice evrozone da obuzdaju upornu dužničku krizu sa kojom se suočavaju.

Izrael pozdravio Abasovu izjavu

Predsednik Izraela Šimon Peres ocenio je u subotu kao veliku hrabrost najavu palestinskog lidera Mahmuda Abasa da će učiniti ustupke po pitanju povratka izbeglica, što je jedna od prepreka u mirovnim pregovorima.

"Tomos" otišao u istoriju

Kompanija "Tomos industrija" iz Kopra koja je proizvodila popularne motocikle i motore za čamce, propala je, a ostao je samo brend koji će kompanija pokušati nekome da proda.