Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

20 ubijenih u Damasku

Sirijska vojska granatirala je pobunjeničke pozicije u palestinskom izbegličkom kampu na obodu Damaska i ubila 20 ljudi, saopštile su opozicione grupe.

Novi sukobi u Tripoliju

Dve sukobljene rivalske libijske milicije zapalile su danas zgradu državne bezbednosti u centru Tripolija i opljačkale je.

Samit G20 u Meksiku

Zvaničnici Grupe 20 (G20) najrazvijenijih zemalja sveta i privreda u naglom usponu sastaju se danas u Sijudad Meksiku da bi razgovarali o rešenjima za globalne ekonomske probleme i pojačali pritisak na članice evrozone da obuzdaju upornu dužničku krizu sa kojom se suočavaju.

Izrael pozdravio Abasovu izjavu

Predsednik Izraela Šimon Peres ocenio je u subotu kao veliku hrabrost najavu palestinskog lidera Mahmuda Abasa da će učiniti ustupke po pitanju povratka izbeglica, što je jedna od prepreka u mirovnim pregovorima.

"Tomos" otišao u istoriju

Kompanija "Tomos industrija" iz Kopra koja je proizvodila popularne motocikle i motore za čamce, propala je, a ostao je samo brend koji će kompanija pokušati nekome da proda.

Otkazan Njujorški maraton

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg otkazao je održavanje tradicionalnog gradskog maratona, koji je trebalo da se održi u nedelju, 4. novembra, pošto se Njujork još uvek oporavlja od posledica katastrofalnog uragana "Sendi".

Ukrajina: Brojanje glasova uz sukobe

Skoro nedelju dana posle parlamentarnih izbora u Ukrajini njihovi definitivni rezultati još uvek nisu saopšteni, a prebrojavanje glasova obeleženo je sukobima opozicije i pristalica Stranke regiona predsednika Viktora Janukoviča, koja je prema nepotpunim rezultatima odnela pobedu.

Oluja "Sendi" odnela najmanje 102 života

Razorna oluja "Sendi" koje je tokom nedelje pogodila istočno-američku obalu i odnela najmanje 102 ljudska žvota u SAD i Kanadi, pričinila je štetu koja je procenjena na više od 50 milijardi dolara.

Izbola sina i njegovu drugaricu 150 puta

Poljakinja Elzbieta Plačkovska optužena je za ubistvo svog petotogodišnjeg sina i sedmogodišnje ćerke svoje prijateljice koje je ubila sa 150 uboda nožem zbog toga što je, kako tvrdi, "u njih ušao đavo".