Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Oluja "Sendi" odnela najmanje 102 života

Razorna oluja "Sendi" koje je tokom nedelje pogodila istočno-američku obalu i odnela najmanje 102 ljudska žvota u SAD i Kanadi, pričinila je štetu koja je procenjena na više od 50 milijardi dolara.

Izbola sina i njegovu drugaricu 150 puta

Poljakinja Elzbieta Plačkovska optužena je za ubistvo svog petotogodišnjeg sina i sedmogodišnje ćerke svoje prijateljice koje je ubila sa 150 uboda nožem zbog toga što je, kako tvrdi, "u njih ušao đavo".

SAD preti nova oluja

Još jedna oluja mogla bi, dan posle predsedničkih izbora, da izazove probleme na istočnoj obali SAD opustošenoj razornom olujom Sendi, kažu američki meteorolozi.

Produženo vanredno stanje u Tunisu

Predsednik Tunisa Monsef Marzuki produžio je vanredno stanje u zemlji, na snazi od revolucije, do januara 2013. iako se očekivalo da više neće biti produženo.

U eksploziji cisterne 22 poginulih

U eksploziji cisterne sa gasom u glavnoj ulici u saudijskoj prestonici Rijadu danas je poginulo najmanje 22, a povređeno 111 ljudi, dok je pričinjena velika materijalna šteta na obližnjim automobilima i zgradama, saopštili su saudijski zvaničnici.

Broj žrtava oluje Sendi u SAD popeo se na 82

Broj žrtava oluje Sendi, najgore koja je u poslednjih nekoliko decenija pogodila istočnu obalu severnoameričkog kontinenta, porastao je u SAD na 82 pošto su prijavljeni novi smrtni slučajevi u Njujorku i Nju Džerziju.

Ciklon Ladislav potopio Jadran

Ciklon nazvan "Ladislav", koji su karakterisali snažni južni vetar (jugo), najjači ove godine, jaka kiša i visoki talasi "potopio" je noćas i jutros jadransku obalu, najjače zahvativši Istru, Riječko primorje i područje Splita.

Troje mrtvih u Madridu u Noći veštica

U stampedu na žurci za Noć veštica u Madridu, noćas su poginule tri devojke, a dve se nalaze u kritičnom stanju, saopštile su hitne službe u španskoj prestonici.

Pucnjava na univerzitetu u SAD

Najmanje četiri osobe su noćas ranjene u pucnjavi koja se dogodila tokom žurke organizovane povodom Noći veštica na jednom univerzitetu u Los Anđelesu.

Zaplena 4 tone droge u Brazilu

Brazilska vojska zaplenila je četiri tone narkotika, 60 vozila i 200 čamaca, koje su krijumčari droge koristili u regionu duž granica s Bolivijom i Peruom.