Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

18 povređenih u sudaru vozova u Ljubljani

Međunarodni voz iz Beograda za Austriju sudario se danas u severnom predgrađu Ljubljane s drugim vozom koji je stajao na stanici, pri čemu je lakše povređeno 18 ljudi, od kojih je sedam zbrinuto u ljubljanskoj bolnici, javili su slovenački mediji.

Nestao brod pun zlata

Brod sa devet članova posade i 700 tona rude zlata nestao je po olujnom vremenu nedaleko od ruske pacifičke obale.

I Kanada povukla Novartisove vakcine

Nakon Italije, Švajcarske, Francuske, Austrije i Nemačke i Kanada je iz preventivnih razloga obustavila distribuciju "Novartisovih" vakcina protiv gripa.

Gaza: Raketiranje se nastavlja

Izraelske vazduhoplovne snage napale su jutros mesto odakle Palestinci u pojasu Gaze ispaljuju rakete na jug Izraela i vojska je saopštila da je to odgovor na konstantnu raketnu i minobacačku vatru sa te palestinske teritorije.

Pobeda socijaldemokrata u Litvaniji

Opozicione socijaldemokrate, koje se zalažu za okončanje mera štednje i veća socijalna davanja, pobednici su parlamentarnih izbora u Litvaniji.

Nadošla Sava zaustavila Krško

Zbog povećanog vodostaja reke Save i gomila lišća i granja koje ona nosi, nuklearna elektrana Krško (NEK) zaustavila je rad, a očekuje se da će ponovo u pogon biti puštena narednih dana.

Nove žrtve sukoba u Siriji

Tokom napada sirijskih pobunjenika na položaje vladinih snaga, i vojnih aviona koji bombarduju gradove blizu Damaska, poginulo je 16 ljudi.

Nestao ruski brod u Tihom okeanu

Ruski brod sa 11 članova posade nestao je u nevremenu na Tihom okeanu, saopštilo je danas Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.

Nemačka će dati novac za azilante?

Nemačka razmatra, između ostalog, mogućnost finansijskog angažmana, ne bi li se otklonio osnovni razlog ekonomske emigracije, puko siromaštvo u društvenim slojevima iz kojih potiču azilanti, piše "Politika", pozivajući se na izvore u kabinetu koalicione vlade u Berlinu.

Za 9 meseci, 650 deportacija iz BiH

Granična policija BiH evidentirala je u prvih devet meseci ove godine 650 stranih državljana koji su deportovani iz BiH, što je u odnosu na isti period prošle godine povećanje za 272 lica ili 71,96 posto, izjavio je Srni načelnik Kabineta direktora GP BiH Radiša Samardžija.

Smanjena opasnost od cunamija na Havajima

Snažan zemljotres jačine 7,7 stepeni Rihterove skale pogodio je rano jutros ostrva Kraljice Šarlote na zapadnoj pacifičkoj obali Kanade u provinciji Britanska Kolumbija i izazvao cunami koji se kreće ka Havajima, javio je AFP.

Istraga zbog skrnavljenja spomenika u Mađarskoj

Početkom ove sedmice, na zidu Srpske pravoslavne crkve u Sentandreji kod Budimpešte i na spomen-ploči Jakovu Ignjatoviću osvanuli su uvredljivi grafiti, prenela mađarska novinska agencija MTI.

Godinama krali dokaze o danskim nacistima

Danska policija je uhapsila dvojicu muškarca osumnjičenih da su iz Državnog arhiva Danske godinama krali važna dokumenta o Dancima koji su se tokom Drugog svetskog rata borili na strani nemačkih nacista, prenosi danska državna televizija DR.