Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Meksiko: 26 mrtvih u požaru

Prema poslednjim izveštajima, 26 ljudi je poginulo u nesreći u postrojenju gasa meksičkog energetskog giganta "Pemeksa" u blizini granice sa SAD.

Ameriku kriza koštala 12.800 milijardi dolara

Prema izveštaju Better Marketsa, neprofitne javne organizacije kojoj je cilj reforma Wall Streeta, finansijska kriza koja je izbila nakon bankrota investicijone banke Lehman Brothers 2008. i naknadna ekonomska kriza koštale su Sjedinjene Države 12.800 milijardi dolara.

Kerum pod istragom zbog govora mržnje

Hrvatska policija i Državno tužilaštvo razmatraju mogućnost pokretanja postupka protiv splitskog gradonačelnika Željka Keruma zbog njegovih izjava o Srbima.

Nema ključnog dokaza protiv Asanža

Ključni dokaz predat švedskoj policiji koji je bio osnova za optužbe protiv osnivača sajta "Vikiliks" Džulijana Asanža za seksualni napad, ne sadrži njegov DNK, potvrdili su forenzičari, javile su svetske agencije.

Rasna segregacija Roma u Hrvatskoj

Meštani Gornjeg Hraščana u Međumurju organizovali su protest, jer ne žele da u njihovu školu budu primljena 54 nova predškolca, od kojih je 44 romske nacionalnosti, piše evarazdin.hr.

U Sibiru otkriveno supernalazište dijamanata

Sve zalihe dijamanta u svetu zajedno manje su od nalazišta supertvrdih dijamanata koje se nalazi u Sibiru na granici Krasnojarskog kraja i Jakutije, u oblasti Popigajske astrobleme – meteoritskog kratera dijametra sto kilometara.

Kosovo dobilo 62,5 miliona dolara od SAD

Kosovo će od vlade SAD dobiti finansijsku pomoć od 62,5 miliona dolara namenjenih poboljšanju demokratije i upravljanja, kao i ekonomskog razvoja Kosova, navodi se u saopštenju Ambasade SAD u Prištini.