Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Barozo: EU treba da bude po modelu SAD

Evropska unija mora da se razvije u "federaciju država članica", ako želi da prevaziđe ekonomsku i političku krizu, izjavio je predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Rusija: 10 poginulih u padu aviona

U padu malog aviona u udaljenom, istočnom delu Rusije, život je izgubilo 10 osoba, među njima i jedno dete, saopštile su lokalne službe za vanredne situacije.

U slučaju otcepljenja, Škotska gubi članstvo u EU?

Nedavna izjava predsednika Evropske komisije Žoze Manuel Baroza da Škotska ne bi automatski zadržala članstvo u Evropskoj uniji ukoliko proglasi nezavisnost izazvala je buru u Velikoj Britaniji, piše briselski portal EuroAktiv.

London: Slepi putnik ispao iz aviona

Raskomadano telo čoveka starog oko 30 godina pronađeno je na krovu i haubi automobila u londonskom kvartu Mortlejk, a prvi nalazi istrage ukazuju da je reč o slepom putniku koji je ispao iz aviona kada je pilot otvorio stajni trap pre sletanja na aerodrom Hitrou.

Pretučeni autori crnogorskog LGBT spota

Grupa navijača podgoričkog fudbalskog kluba "Budućnost" sinoć je u Podgorici brutalno pretukla Danila Marunovića, Todora Vujoševića i Mirka Boškovića, autora i glumce spota "Mi smo dio ekipe", koji afirmiše prava ljudi drugačije seksualne orjentacije.

Grci još bez dogovora o štednji

Vođe triju koalicionih stranaka koje čine Vladu Grčke nisu uspele da se dogovore u vezi sa paketom mera štednje "teškog" 11,5 milijardi evra, iako je premijer Antonis Samaras ukazivao da bi se tim paketom uspostavio finansijski kredibilitet zemlje i ispunili uslovi međunarodnih kreditora.

Sirija: 17 poginulih u Alepu

Najmanje 17 civila je poginulo, a više od 40 je ranjeno u snažnoj eksploziji u drugom po veličini gradu u Siriji, Alepu, javila je sirijska novinska agencija SANA.