Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Pirati oteli tanker

Pirati su u luci Lagos oteli tanker za prevoz nafte u vlasništvu singapurske kompanije, što je već treći napad u poslednje dve sedmice u Gvinejskom zalivu.

Svi BitTorrent korisnici su pod nadzorom

Svi korisnici servisa za razmenu podataka BitTorrent koji skidaju najnovije filmove i muziku najverovatnije se nalaze pod nadzorom, zaključak je višegodišnjeg istraživanja britanskog univerziteta.

Pucnjava na izbornom slavlju separatista u Kvebeku

Jedna osoba je ubijena, a druga ranjena u pucnjavi tokom pobedničkog govora Polin Moroa, liderke separatističke Partije Kvebeka, koja je osvojila tesnu pobedu na tek održanim opštim izborima u Kvebeku.

Gasprom pod istragom

Evropska komisija saopštila je danas da će sprovesti istragu o aktivnostima ruskog energetskog giganta "Gasproma", zbog mogućih monopolskih poteza na tržištu gasa u centralnoj i istočnoj Evropi.

Ranjeno još 15 policajaca u Belfastu

Tokom nereda protestanata i katolika drugu noć za redom u Belfastu, ranjeno je 15 policajaca Severne Irske, čime je ukupan broj povređenih pripadnika policije porastao na 62.

Štrajk na tri nemačka aerodroma

Sindikat letačkog osoblja Lufthanze UFO pozvao je danas svoje članove na štrajk na aerodromima u Frankfurtu, Berlinu i u Minhenu zbog nerešenih zahteva oko povećanja plata i uslova rada.

Osuđen tinejdžer - "Fejsbuk ubica"

Sud u Holandiji osudio je danas jednog petnaestogodišnjaka zbog ubistva tinejdžerke koje je počinio nakon što se ona posvađala sa drugom tinejdžerkom - preko Fejsbuka.

Bivši direktor TV Nove negira krivicu

Bivši direktor hrvatske Nove TV Siniša Svilan izjasnio se danas pred sudom da nije kriv za primanje mita od preduzetnika Vladimira Šelebaja Seliera u zamenu za prikazivanje emisija na toj televiziji.

Tusta iz "KUD Idijota" izgubio moć govora

Pevač legendarnog pank benda KUD Idijoti Branko Črnac Tusta, koji boluje od mikrocelularnog karcinoma ne može više da govori, a u mejlovima kojima odgovara zabrinutim fanovima piše da veruje u oporavak.