Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Osumnjičeni za petostruko ubistvo se kriju na Kosovu

Makedonske vlasti tvrde da su Alil Demiri i Afri Ismailović, za kojima je raspisana poternica Interpola, pobegli na Kosovo, pa su od Prištine zatražile da pronađe, uhapsi i izruči ovu dvojicu begunaca osumnjičenih za petostruko ubistvo kod Skoplja.

Dagestan: U napadu samoubice 15 mrtvih

U dve odvojene eksplozije koje su se sinoć dogodile u Mahačkali u Dagestanu poginulo je najmanje 15 osoba, od kojih 12 policajaca, dok je više od 60 osoba ranjeno.

Nemačka uvodi "benzinsku policiju"

Nemačka vlada, pooštravajući kontrolu cena benzina, donela je odluku o formiranju specijalne institucije, takozvane "benzinske policije" preko koje će država kontrolisati cenovnu politiku naftnih koncerna.

Prijava protiv Mila Đukanovića zbog deportacije Muslimana

Poslanik Pokreta za promjene, profesor Pravnog fakulteta u Podgorici i odgovorni urednik Monitora podneli su Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore krivičnu prijavu protiv predsednika vladajuće Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića zbog deportacije iz Crne Gore Muslimana iz Bosne i Hercegovine, u proleće 1992. godine.

U Kairu 20 mrtvih

U sukobima napadača i pretežno islamističkih demonstranata ispred zgrade ministarstva odbrane u Kairu je poginulo 20 ljudi, a više desetina je povređeno.

Okršaj Sarkozija i Olanda

Međusobne optužbe pljuštale u TV debati Nikole Sarkozija i Fransoa Olanda pred drugi krug izbora za predsednika Francuske.

Niko nije odgovarao za masakr u Medarima

Počinioci masakra 22 srpska civila u selu Medari, prvog dana akcije hrvatske vojske "Bljesak" još nisu kažnjeni, a porodice žrtava ne mogu da dobiju odštetu, naglasile su danas tri nevladine organizacije za ljudska prava iz Hrvatske.

Pao avion u Hrvatskoj, nema povređenih

Na aerodromu u Malom Lošinju danas je prilikom uzletanja pao avion tipa "pajper" u kojem su bila dva nemačka državljanina, potvrđeno je u hrvatskoj policiji.

Bolivija nacionalizovala elektroenergetsku kompaniju

Bolivijski predsednik Evo Morales je nacionalizovgao glavnu elektroenergetsku kompaniju u Boliviji, dve nedelje nakon što je Argentina preuzela svog najvećeg proizvođača nafte u vlasništvu španskog Repsol-a.

Obeležena godišnjica raketiranja Zagreba

Polaganjem venaca na Trg majskih žrtava 1995. u Zagrebu obeležena je 17. godišnjica raketiranja glavnog grada Hrvatske u kojem je poginilo šestoro, a ranjeno 205 građana.

Murga drot: "Policajci u Sarajevu se drogiraju"

Penzionisani inspektor Odeljenja za borbu protiv narkomanije MUP-a Sarajevskog kantona Džemal Murga kaže da je pre nekoliko godina iznenadnim testom utvrđeno da su dvojica od tri testirana policajaca u Sarajevu bili pozitivni na opojne droge.

Otkriće: Tamna materija ne postoji

Tamna materija ne postoji - novi su rezultati istraživanja astronoma Univerziteta u Bonu, koji su svojim otkrićem šokirali naučnu zajednicu.

Aung San Su Ći postala poslanica

Liderka opozicije u Mjanmaru Aung San Su Ći položila je zakletvu za poslanika u parlamentu mesec dana nakon što je njena stranka odnela pobedu na dodatnim izborima.

Bosanskom teroristi preti doživotna robija

Sud u Njujorku proglasio je krivim Adisa Medunjanina (28), američkog državljanina bosanskog porekla, zbog planiranja terorističkog napada na metro u tom gradu pre tri godine.

Split: Potukli se zbog besplatnog pasulja

Na proslavi Međunarodnog praznika rada na splitskom Marjanu, sindikati su za građane pripremili 2.000 besplatnih porcija pasulja, a razočarani zbog čekanja i mnogi očito gladni Splićani, u jednom su se trenutku pogurali i potukli.