Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Talibani se pripremaju za povratak

Američka vojska upozorava da se talibani pripremaju da, uz podršku Pakistana, preuzmu kontrolu nad Avganistanom posle povlačenja NATO trupa iz te zemlje, piše danas londonski "Tajms".

Potonuo teretnjak - 10 nestalih

Deset članova posade, poljske nacionalnosti, vodi se kao nestalo pošto je jedan teretnjak potonuo u oluji na Crnom moru na severozapadu Turske, saopštili su turski zvaničnici.

Ostavila decu na raskrsnici i otišla da se zabavlja

Ameriku je ovih dana uzbudio slučaj Dališe Adams (26), koja je svoje dve male ćerke, Domini (5) i Dajani (3), ostavila na prometnoj raskrsnici u Bruklinu, samo sa rezervnim pelenama u rukama, da bi nekoliko sati nakon toga na svom profilu na Fejsbuku postavila fotografiju golog muškarca koji u ruci drži bocu ružičastog šampanjca, verovatno u želji da pokaže kako se dobro provodi.

Peking zamalo uništen?

Ovih dana je otkriveno da je Peking za samo sedam minuta izbegao uništenje kada je u oktobru prošle godine nemački satelit Rozat, težak dve i po tone, dve decenije nakon svog lansiranja pao na zemlju.

Zaposleni napuštaju Tribunal

Predsednik Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron upozorio je da mnogi zaposleni napuštaju taj sud u Hagu kako bi našli sigurniji posao i da je Generalna skupština UN obezbedila dovoljno novca za rad Tribunala u ovoj i narednoj godini.

Smenjeno 14 korumpiranih tužilaca u Rusiji

Ruske vlasti su smenile 14 tužilaca osumnjičenih da su prikrivali aktivnosti mreže nelegalnih kazina koji su mesečno donosili zaradu između pet i deset miliona dolara, saopštio je danas glavni tužilac Moskve Aleksandar Anikin.

Samit EU odobrio embargo Iranu

Učesnici samita EU u Briselu odobrili su mere koje su ministri inostranih poslova razradili prema Teheranu, izjavio je predsedavajući EU Herman Van Rompej.

Internet giganti protiv spemovanja

Kompanije "Gugl", "Majkrosoft","Jahu", "AOL" i "Fejsbuk" ostavile su po strani rivalstvo radi borbe protiv zajedničkog neprijatelja, kao što je spemovanje.

EU: Pakt za strogu štednju

Lideri zemalja članica Evropske unije, izuzev Britanije i Češke, postigli su sinoć u Briselu preliminarni dogovor o fiskalnom paktu koji je namenula Nemačka, saopštli su diplomatski izvori u sedištu EU.

Žene bolje parkiraju od muškaraca

Žene bolje parkiraju od muškaraca i ideja da ne znaju da parkiraju nije tačna, rezultat je najnovijeg istraživanja koje je pokazalo da su žene sposobnije da manervišu u prostoru.

10 poginulih u lančanom sudaru

U lančanom sudaru pet automobila i šest kamiona, po gustoj magli i dimu od zapaljenog niskog rastinja, na autoputu na Floridi poginulo je najmanje 10 ljudi, a 18 je povređeno.