Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Žene bolje parkiraju od muškaraca

Žene bolje parkiraju od muškaraca i ideja da ne znaju da parkiraju nije tačna, rezultat je najnovijeg istraživanja koje je pokazalo da su žene sposobnije da manervišu u prostoru.

10 poginulih u lančanom sudaru

U lančanom sudaru pet automobila i šest kamiona, po gustoj magli i dimu od zapaljenog niskog rastinja, na autoputu na Floridi poginulo je najmanje 10 ljudi, a 18 je povređeno.

U Siriji 66 poginulih

U sukobima vladinih snaga sa demonstrantima i pobunjenicima u Siriji je juče poginulo najmanje 66 ljudi, od toga 26 civila, a generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun pozvao je predsednika Bašara al-Asada da zaustavi krvoproliće.

U vozu 21 ilegalni imigrant

Bugarske vlasti zadržale su danas na granici sa Grčkom 20 muškaraca i jednu ženu koji su ilegalno pokušali da uđu u zemlju.

Sukobi u Kairu

U sukobima nekoliko stotina demonstranata, koji su u Kairu tražili okončane vojne uprave, i grupe ljudi u civilnim odelima, povređene su tri osobe.

Sumorne prognoze u Davosu

Evropska dužnička kriza dominirala je Svetskim ekonomskim forumom u švajcarskom zimovalištu Davosu, ali je prvi put na dnevni red došla i narastajuća nejednakost između bogatih i siromašnih na planeti, najviše zahvaljujući Arapskom proleću i protestima pokreta "Okupirajmo".

Protest u automobilima protiv Putina

Ruski građani su se danas, u više hiljada automobila okićenih balonima i belim trakama, provozali centralnim ulicama Moskve u znak protivljenja vlasti ruskog premijera Vladimira Putina.

Vujanović najpopularniji

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović najpopularniji je političar u toj državi, dok su podeljena mišljenja građani o tome da li Crna Gora ide pravim putem, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Ipsos Stratedžik marketing.

Moguć bojkot "Eplovih" proizvoda

Američka kompanija "Epl", koja je prošle godine ostvarila odlične poslovne rezultate prodajom mobilnih telefona "ajfon" i tableta "ajped", mogla bi da se susretne s bojkotom na američkom tržištu nakon što je otkriveno da radnici koji prave te uredjaje u kineskim fabrikama rade u nehumanim i surovim uslovima.

Fejsbuk sledeće sedmice na berzi

Popularna društvena Internet mreža Fejsbuk najavila je da će sledeće sedmice prvi put izaći na berzu sa delom akcija u vrednosti od deset milijardi dolara.

Objavljen spisak poginulih na Konkordiji

Italijanske vlasti su danas objavile listu osoba za koje je zvanično utvrđeno da su poginule u brodolomu "Kosta Konkordije", kao i listu osoba koje se vode kao nestale.

Petoro stradalih u požaru u Sibiru

Petoro ljudi, uključujući troje dece, poginulo je danas u požaru u jednoj kući u regionu Omska, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.

U Rumuniji od hladnoće umrlo 5 osoba

U Rumuniji je od hladnoće umrlo petoro ljudi. Zbog snežnog nevremena, u blokadi su putevi koji povezuju prestonicu Bukurešt sa južnim i istočnim delovima zemlje.