Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Sirija: Generalna amnestija

Sirijski predsednik Bašar al-Asad danas je objavio amnestiju za sve koji su počinili prestupe otkako je pre deset meseci počela pobuna protiv njegovog režima, javila je državna sirijska agencija SANA.

Kapetan napustio brod pre putnika

Kapetan nasukanog kruzera "Kosta Konokordija" napustio je brod mnogo pre nego što je evakuisan poslednji putnik, rekao je tužilac zadužen za istragu ove nesreće.

Uhapšena tri člana ETA

Francuske vlasti objavile su da su uhapsile tri osumnjičena člana baskijske separatističke organizacije ETA.

Sukobi demonstranata i policije u Bukureštu

Tri policajca i jedan muškarac od 55 godina teže su sinoć povređeni u sukobu demonstranata i policije na Trgu Univeziteta u Bukureštu u demonstracijama protiv rumunskog predsednika Trajana Baseskua.

Mardok: "Zeznuli smo Majspejs"

Zeznuli smo Majspejs na svaki mogući način, izjavio je u poruci na "Tviteru" Rupert Mardok, predsednik i izvršni direktor "Njuz korporacije".

Pjongjang: Nismo slali u logore

Severna Koreja "sa gnušanjem" je odbacila navode da je poslala u radne logore građane koji nisu pokazali dovoljno iskrenu žalost za preminulim liderom.

U napadu u Iraku 50 poginulih

U samoubilačkom bombaškom napadu na šiitske hodočasnike na kontrolnom punktu u iračkom gradu Basri, danas je poginulo 50 ljudi, a povredjeno više od 100.

Sud u Dubrovniku odustao od tužbe protiv pilota JNA

Županijski sud u Dubrovniku obustavio je krivični postupak protiv pilota bivše JNA, koji su bili osumnjičeni za zločin protiv čovečnosti i bombardovanje dubrovačke opštine, saopšteno je iz podgoričkog Višeg suda.

Menja se natpis na spomeniku Martinu Luteru Kingu

Natpis na spomeniku Martinu Luteru Kingu u Vašingtonu biće izmenjen pošto je utvrđeno da sadašnji ne predstavlja na pravi način reči koje je izrekao najpoznatiji borac za prava crnaca u Americi tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Prekinuti pregovori o grčkom dugu

Velike svetske banke objavile su da suspenduju pregovore sa Grčkom o uslovima restrukturiranja njenog javnog duga, uz nagoveštaj da bi mogle da odustanu od preuzete obaveze da otpišu veliki deo tog duga.

Tri osobe ubijene u fabrici nameštaja

U američkoj drvnoj kompaniji "Mekbrajd lamber", u državi Severna Karolina, jutros su tri osobe ubijene, a dve ranjene, uključujući napadača, kada je muškarac, za koga očevici kažu da je radnik te firme, počeo da puca na radnom mestu.

Vesna Pusić dolazi u Beograd

Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić posetiće Beograd krajem ovog meseca najavljeno je danas tokom razgovora ministarke sa ambasadorom Srbije u Hrvatskoj Stanimirom Vukićevićem.

Ko nije plakao za vođom - u logor

Svi oni koji nisu dovoljno ili na pravi način žalili zbog smrti severnokorejskog vođe Kim Džon Ila, poslati su u radne logore na izdržavanje višemesečnih kazni, objavio je jedan južnokorejski list.

Devojčica živa spaljena

U državi Maranhao, na severoistoku Brazila, drvoseče su uhvatile osmogodišnju devojčicu i živu je spalili u okviru kampanje proterivanja domorodačkog stanovništva sa njihove teritorije.

Ruska sonda pada na Zemlju

Delovi ruske sonde "Fobos" pašće u južni Atlantik između nedelje i ponedeljka, izjavili su danas zaposleni u svemirskoj agenciji "Roskosmos".

Vozio motor 247 km na sat

Hrvatska policija je na autoputu Beograd-Zagreb zaustavila motociklistu iz Srbije koji je vozio 247 kilometara na sat.