Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Leš u koferu na aerodromu

Na aerodromu u Manili rano jutros u koferu pronađeno je telo mrtve žene, saopštila je filipinska policija.

Snimala dečka kako siluje dete

Nerisa Vilijams (48), osuđena je zbog fotografisanja svog dečka Nila Bičema (49) u trenutku kada je zlostavljao maloletnu devojčicu, nakon čega je on te fotografije postavio na internet kako bi bile dostupne drugim pedofilima, preneo je "Dejli Mejl".

Makedonija najbednija

Sa stopom nezaposlenosti od 32 odsto i stopom inflacije od tri odsto, Makedonija je zauzela prvo mesto na listi "Indeks bede", koju je u najnovijem broju objavio londonski "Ekonomist".

O nezavisnosti Škotske 2014.

Škotska vlada najavila je danas referendum o nezavisnosti za jesen 2014, pošto je vlada u Londonu saopštila da on može da bude održan, ali pod njenim uslovima.

Vatikan prepisivao iz Vikipedije

Vatikan je priznao da je koristio internet enciklopediju Vikipediju za pisanje biografija 22 nova kardinala, koje će papa Benedikt XVI zvanično imenovati u februaru.

Devojka poginula tokom upisa na fakultet

Neobična tragedija dogodila se u južnoafričkom gradu Johanesburgu. Dok su budući studenti čekali ispred zgrade fakulteta početak upisa, nastao je stampedo u kojem je jedna devojka poginula, a 17 osoba je povređeno.

Janković ipak neće biti premijer?

Lista Gregora Viranta je odlučila da ne podrži mandatara za sastav nove slovenačke vlade, Zorana Jankovića, niti da uđe u koaliciju sa njegovom strankom.

Novo ledeno doba za 1.500 godina

Usled visokog nivoa ugljen-dioksida u atmosferi, malo je verovatno da bi novo ledeno doba moglo da zadesi našu planetu u narednih 1.500 godina, navodi se u članku objavljenom danas u časopisu "Nature Geoscience".

Otkrivena nova vrsta zmije

U zabačenim šumama Tanzanije, krajem godine naučnici su otkrili novu vrstu zmije sa jedinstvenim šarama i rožnatim izraslinama na glavi iznad očiju.

Kina u panici zbog serijskog ubice

Kineske vlasti mobilisale su 13.000 policajaca u potrazi za muškarcem koji je u poslednjih sedam godina izvršio sedam ubistava i šest oružanih pljački.