Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Dvoje poginulo u požaru u Danskoj

U požaru koji je izbio u skladištu pirotehničkih sredstava zapadno od Kopenhagena poginulo je dvoje ljudi, a više stotina lokalnih meštana evakuisano je.

Spasen 51 imigrant u Grčkoj

Grčke vlasti uspele su danas da spasu 51 ilegalnog imigranta nedaleko od obala Krita nakon što se njihov brod nasukao, saopštile su grčke vlasti.

Obešen zbog silovanja 37 žena

Čovek koji je osuđen na smrt zbog silovanja 37 žena koje je snimao na videu obešen je u Isfahanu (u središnjem delu Irana), javila je agencija Fars.

Lopov pobegao policijskim kolima

Bugarska policija traga za Aleksandrom Anelovim Stojanovim (25), koji je posle hapšenja zbog pljačke u centru Sofije uspeo da od čuvara zakona pobegne policijskom maricom.

Večeras kiša meteora

Izvanredna "kiša meteora" biće večeras vidljiva u Evropi i Aziji, što je redak događaj kakav se neće ponoviti 40 godina, najavila je Pariska opservatorija.

Poljaci podmetali bombe u radnjama IKEA

Poljska policija uhapsila je dvojicu Poljaka osumnjičenih za bombaške napade ovog leta na prodavnice nameštaja IKEA širom Evrope, saopštio je poljski Centralni istražni biro.

Falsifikovanim karticama do 13 miliona dolara

Njujorška policija saopštila je da je 111 ljudi optuženo za saradnju ili direktno učešće u poslovima kriminalne bande sa međunarodnim vezama koja se služila ukradenim ličnim podacima hiljada turista i Amerikanaca.

Sneg usporava saobraćaj u BiH

U planinskim područjima u zapadnoj i severozapadnoj Bosni i Hercegovini od popodneva pada sneg koji već otežava saobraćaj.

Protesti se šire Amerikom

Pokret „Okupirajte Vol Strit“ (Ocupy Wall St.) se proširio na više gradova u SAD. Demonstracije i u Vašingtonu. Protesti u Njujorku traju već 20 dana.

Zapalio se voz sa etil alkoholom

Stanovnici američkog gradića Tiskilve, u saveznoj državi u Ilinois, evakuisani su danas nakon što je iz šina iskočio voz natoveren etil-alkoholom i zapalio se, prenose lokalni mediji.

Nobel za mir za borbu za ženska prava

Norveški Nobelov komitet dodelio je Nobelovu nagradu za mir za 2011. ženama koje se bore za ženska prava Elen Džonson Sirlif, Lejmi Gbovi i Tavankul Karman.

U Italiji zaplenjeno 500 kg kokaina

Italijanska policija saopštila je danas da je u luci Đoja Tauro na jugu Italije zaplenila 560 kilograma kokaina, vrednosti 135 miliona evra, kao i da je uhapsila jednog zaposlenog u luci.

Pomagač u hvatanju Bin Ladena optužen za veleizdaju

Pakistanska komisija, koja ispituje napad američkih snaga u kom je ubijen vođa Al Kaide Osama bin Laden, optužila je jednog doktora da je pomagao američkoj agenciji CIA u ovoj akciji, ističući da treba da mu se sudi za veleizdaju.

Sada Gadafi poziva na proteste

Svrgnuti libijski lider Moamer Gadafi pozvao je danas Libijce da organizuju masovne proteste protiv novih vlasti, čije su snage započele jedan od najvećih napada na njegov rodni grad Sirt.