Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Demjanjuku preti još jedno suđenje

Džon Demjanjuk, koji je osuđen ove godine zbog učešća u ubistvu 28.000 Jevreja u nacističkom logoru Sobiboru, mogao bi ponovo da se nađe pred sudom optužen za slične zločine počinjene u drugom logoru.

Berluskoni pao u kadi

Italijanski premijer Silvio Berluskoni okliznuo se u kupatilu i zadobio lakše povrede glave, izjavio je njegov lični lekar.

Izvinjenje Mardoka u sedam listova

Medijski magnat Rupert Mardok danas se javno izvinio za "ozbiljna nedela" u vezi sa prisluškivanjem telefona u koje su umešani novinari njegovog lista "Njuz ov d vorld", čija su dva urednika podnela ostavke zbog skandala.

Divjak: Dobrovoljačka bio nepotreban incident

Ratni general Armije BiH Jovan Divjak, koji zbog optužbi za zločin na vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine u Beču čeka na odluku o izručenju Srbiji ili BiH, tvrdi da je greškom uhapšen i da se u Dobrovoljačkoj radilo o "nepotrebnom incidentu u haotičnoj situaciji".

Turci raketiraju Kurde

Turski vojnici, bombarderi i borbeni helikopteri izveli su veliku ofanzivu na jugoistoku Turske zbog toga što su Kurdi proglasili autonomiju u tom regionu i pošto su kurdski pobunjenici ubili 13 turskih vojnika.

Jak zemljotres u Čileu

Zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale pogodio je danas Čile, a za sada nema izveštaja o žrtvama niti materijalnoj šteti.

Požar na Braču izazvali turisti

Veliki požar na Braču i dalje je aktivan i širi se u jednom smeru prema Supetru, u drugom smeru prema Nerežišću, a vatrogasci strahuju da bi vetar mogao dodatno razbuktati vatru.

Mardok: Izvinićemo se Britancima

Sin medijskog magnata Ruperta Mardoka, Džejms Mardok, saopštio je da će kompanija "Njuz internešenel", u okviru koje je poslovao pre pet dana ugašeni tabloid "Njuz ov d vorld", u vodećim britanskim listovima objavljivati poruke izvinjenja građanima zbog skandala oko prisluškivanja telefona.

Italija kreće u oštru štednju

Donji dom italijanskog parlamenta treba danas da glasa o paketu mera stroge štednje, vrednom 70 milijardi evra, koji je od ključnog značaja za tu zemlju jer treba da uveri investitore da ta treća po veličini ekonomija zone evra neće biti uvučena u dužničku krizu.

Argentina: Zabranjeni seksi oglasi

Kako bi zaštitila žene od nasilja i trgovine ljudima predsednica Argentine Kristina Fernandez de Kirhner je zabranila objavljivanje "seksi-oglasa" u novinama.

Neredi u Čileu, 86 povređenih

Najmanje 32 policajca i 54 demonstranta su povređena na masovnom protestu u Čileu, na kojem su okupljeni građani tražili više fondova za javno obrazovanje.