Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Predsednik zbog žene pretio novinaru

Francuski predsednik Nikola Sarkozi pretio je da će "razbiti facu" uredniku jednih novina, zbog objavljenog članka u kome se aludira da je Karla Bruni promiskuitetna, navodi se u novoj knjizi o predsedniku.

Pobunjenici oslobodili ruske novinare

Libijski pobunjenici oslobodili su danas dvojicu ruskih novinara koje su zarobili juče u Adždabiji, prenio je večeras njihov list "Komsomolskaja pravda".

Srbija napredovala organizovanjem Parade ponosa

Američki Stejt department navodi u najnovijem izveštaju o stanju ljudskih prava u svetu da je Srbija postigla napredak time što je prošle godine organizovana Parada ponosa, ali ukazuje da još nisu uhapšena dva preostala begunca optužena u Tribunalu u Hagu, što se od Srbije traži.

Istetovirao trogodišnjeg sina žiletom

Trogodišnji Metju hteo je mami da se pohvali svojom novom tetovažom, a ona je bila uverena da se radi o nalepnici. Ubrzo je otkrila da su na njegovom ramenu zapravo urezana slova "DB" što bi značilo "Daddy's Boy" odnosno "Tatin sin".

Ubistvo na podmornici

Jedna osoba je poginula u pucnjavi na britanskoj nuklearnoj podmornici HMS Astute, a jedna je teško ranjena i bori se za život, prenosi BBC.

U demonstracijama poginulo 17 osoba

Najmanje 17 osoba poginulo je u sukobu sirijskih snaga bezbednosti i demonstranata u gradu Dari. Opozicija traži ukidanje vanrednog stanja i političke reforme.

Tači izabrao Pacolija za zamenika

Premijer Kosova Hašim Tači danas je imenovao lidera Alijanse novo Kosovo Bedžeta Pacolija i nesuđenog predsednika Kosova za svog zamenika. Pacoli tvrdi da je novi predsednik Atifete Jahjaga "izbor američkog ambasadora".

Nema snega ministre

Centar za razvoj Durmitora danas je oštro reagovao na nedavnu izjavu crnogorskog ministra za turizam Predraga Sekulića da je nedopustivo to što su skijališta na Žabljaku i Kolašinu zatvorena, kad na njima još ima snega.

Deca otrovana mlekom

Troje dece je umrlo, a 35 se otrovalo od mleka u kome je bilo nitrita u kineskoj severozapadnoj provinciji Gansu, javila je danas agencija Sinhua, izveštavajući o najnovijem skandalu s neispravnom hranom koji je zadesio mlekarsku industriju.

Kiparski Turci protestuju protiv Turske

Na severnom Kipru, gde su Turci jednostrano proglasili nezavisnu državu, nastavljaju se protesti protiv mera štednje koje im nameće vlada iz Ankare, koja odvaja ogromna sredstava za pomoć Turcima na ostrvu.

Voz iskliznuo iz šina

U železničkoj nesreći koja se dogodila u mestu Zalesina, pored Delnica, poginuo je mašinovođa, a njegov pomoćnik je povređen, saopštile su danas Hrvatske železnice.

Četvoro mrtvih u novom zemljotresu u Japanu

Četvoro ljudi je poginulo i preko stotinu je povređeno u novom snažnom zemljotresu koji je sinoć pogodio severoistočni Japan, a čija je magnituda procenjena na 7,1 stepen, saopštila je Agencija za vanredne situacije u Tokiju.

Sve manje nafte

Međunarodni monetarni fond (MMF) procenio je da će u narednih 20 godina doći do usporavanja rasta proizvodnje nafte, što će taj energent učiniti sve ređim na tržištu, ali da to neće imati krupne posledice po svetsku privredu.

Mediteran bez sistema za upozorenje na cunami

U oblasti Mediterana i dalje ne postoji sistem za upozorenje na cunami, uprkos nameri da se on uvede posle razornog cunamija u Aziji 2004, saopštila je u Beču grupa svetskih naučnika.