Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Novinarka RTV dala otkaz zbog cenzure

Novinarka Radio-televizije Vojvodine Sanja Kljajić podnela je danas rukovodstvu te medijske kuće zahtev za raskid radnog odnosa navodeći da to čini zbog "cenzure" koja se, prema njenim rečima, na RTV-u sprovodi u poslednja tri meseca.

U čijim je džepovima 200 miliona evra Metals banke?

Dovoljno je upoznati se sa slučajem "Metals banke" pa shvatiti da Srbija ne samo što nije ni blizu pravne države, već da je politička moć u ovoj sredini svakim danom sve veća i zaposeda sve segmente života, finansijske ponajviše.

Čanak: Danas je veliki datum u istoriji Vojvodine

Vojvodina je voljom svih njenih naroda stvorila svoju autonomiju 30. i 31. jula 1945, a onda je kao autonomna pokrajina ušla u sastav Srbije, navodi lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i ocenjuje da je to veliki i izuzetno značajan datum u istoriji Vojvodine i njene autonomije ponikle na antifašizmu i modernom, nadnacionalnom konceptu.

Humani ponedeljak za Srnu Sedmak

Na inicijativu Mesne zajednice Sremska Kamenica, u ponedeljak, 1. avgusta, u okviru akcije "Humani ponedeljak", na Štrandu će biti prikupljana pomoć za lečenje trogodišnje Srne Sedmak, jedinog deteta u Srbiji rođenog bez jednjaka.