Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Od sve hrane, najviše bacamo hleb

Stanovnici Srbije, prema podacima do kojih je došla dr Jasna Mastilović sa novosadskog Instituta za prehrambene tehnologije, najviše bacaju hleb, dok se ostale namirnice daleko bolje čuvaju.

"Sprečiti propadanje Apoteke Novi Sad"

Stručni savet za zdravstvo GO LSV-a upozorio je danas da Apotekarska ustanova "Novi Sad" tri godine gubi značajna finansijska sredstva jer ne izrađuje galenske lekove i preparate.

Danas šetnja podrške ženama obolelim od raka

Šetnja podrške ženama obolelim od raka održaće se danas, 27. septembra, na keju ispred ulaza na Štrand, u organizaciji Doma zdravlja "Novi Sad", Planinarskog društva "Železničar" i Asocijacije za unapređenje zdravlja.

LSV: Vojvodina da se bavi obrazovanjem na jezicima manjina

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) kritikovala je danas nadležne državne organe zbog činjenice da učenici koji su pripadnici manjinskih nacionalnih zajednica ponovo Evropski dan jezika dočekuju bez kompletnih udžbenika i ocenila da bi nadležnosti u toj oblasti trebalo da se prenesu na Vojvodinu.

Dok Matica nema za komunalije, Tasovac pita otkud im novac

Nakon nedavnog zaključka predsednika Matice srpske Dragana Stanića da je opstanak ove ustanove ugrožen smanjenjem sredstava za redovno funkcionisanje, Ministarstvo prosvete je, čestitajući izlazak septembarskog broja Letopisa, prekjuče upitalo Stanića da "bez uvijanja" kaže koliko novca je dobila od nadležnih organa.