Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

DS: Apoteka "Novi Sad" krši zakon i ugrožava sredinu

Apoteka "Novi Sad" više ne prikuplja lekove kojim je istekao rok upotrebe i time svesno krši Zakon o upravljanju otpadom, ali istovremeno i ugrožava životnu sredinu i zdravlje svih građana Novog Sada, navodi se u saopštenju Gradskog odbora DS.

Prodati svi traktori na Sajmu poljoprivrede

Svi traktori na upravo završenom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu su prodati, zabeležena je rekordna poseta i broj izlagača, a da je Sajam imao da ponudi izlagačima još 10.000 kvadratnih metara izložbenog prostora i on bi bio prodat, izjavio je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

FOTO: Novosađani ponovo ulepšavali vrtić na Naselju

Udruženja građana "Novi Sad ima srce" i "Novo Kulturno Naselje", ali i drugi Novosađani podržali su i treću fazu uređenja vrtića "Vendi" na Novom naselju, koju je iniciralo osoblje vrtića, na čelu sa glavnom vaspitačicom Biserom Grajić.

Novo suđenje Kertesu zbog bitumena

Apelacioni sud ukinuo je presudu bivšem direktoru SUC-a Mihalju Kertesu kojom je bio oslobođen optužbe da je zloupotrebio položaj u septembru 2000. godine, kad je u Novi Sad za potrebe obnove prvog od četiri mosta srušena u NATO bombardovanju, poslao s Carine dve cisterne bitumena koji je bio donacija Subotici za krpljenje rupa na uličnim saobraćajnicama.

DS i LSV: Raskinuti koaliciju s Bokanom zbog kupovine glasova

Novosadski odbor Demokratske stranke je tražio od novosadskog SNS-a da odmah raskine koaliciju sa Romskom demokratskom strankom, odnosno organizacijom "Dinara-Drina-Dunav", pošto je dvoje okrivljenih u sudskom postupku za kupovinu glasova na lokalnim izborima 2012. godine priznalo da su kupovali glasove.

FTN proslavio 55 godina postojanja

Svečanom akademijom i dodelom priznanja za najbolje postignute rezultate u 2014. profesorima, studentima i stručnoj službi, Fakultet tehničkih nauka obeležio je 55 godina postojanja.