Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Trese.Lupa.Udara. i Kojin Master class u Studiju M

Koncert benda "Trese.Lupa.Udara" održaće se u četvrtak, 19. marta, u Studiju M. Prethodno će novosadska publika imati priliku da prisustvuje Master class-u "KOYA: Londonsko iskustvo i šunjanje kroz britansku muzičku industriju".

Prihvatilište za pse u Futogu zatvoreno

Nečisti deo prihvatilišta za životinje JKP "Zoohigijena i veterina" zatvoren je zbog rekonstrukcije, a nakon što je istekla privremena dozvola za rad 31. decembra 2014. godine.

Žeželj i dalje na čekanju

Nastavak radova na Žeželjevom mostu koji stoje oko godinu dana mogu se očekivati tek kada se špansko-italijanskom konzorcijumu AZVI za dopunske radove uplati gotovo tri miliona evra.

Problemi zbog smanjenja plata zaposlenima u SNP-u

Pokrajinski socijalno-ekonomski savet uputiće inicijativu Pokrajinskoj vladi i Vladi Srbije za pomoć u rešavanju problema u Srpskom narodnom pozorištu, gde je u februaru pokrenut štrajk upozorenja zbog Uredbe o smanjenju plata.

Kako pogrebnici munjevito saznaju za smrt u zdravstvenim ustanovama?

Pojedini privatni pogrebnici na "tajnovite načine" saznaju da su Novosađanima u zdravstvenim ustanovama umrli bližnji, a nakon tih saznanja zovu građane i nude im svoje usluge. Da ova praksa uznemirava građane potvrdio je slučaj Novosađanina Igora G, koga je nekoliko sati nakon smrti majke pozvao čovek i ponudio da uradi pripreme za sahranu.

Najmlađi Novosađani su najhumaniji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dodelio je danas na Trgu slobode nagrade učesnicima likovnog konkursa "Ona je zaslužila to!" u okviru humanitarne akcije "Ženama, za decu" koja je organizovana povodom 8. marta, Dana žena.

Nova klinika za lečenje steriliteta nada za brojne roditelje

Program unapređenja lečenja steriliteta na teritoriji Vojvodine započet je krajem 2013. a prvi rezultati videće se 21. marta, kada će se otvoriti nova genetska laboratorija u Dečijoj bolnici i Laboratorije za vantelesnu oplodnju Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu.

Auto-moto savez i MUP u akciji povodom 8. marta

MUP i Auto-moto savez Srbije će, povodom 8. marta, Dana žena, za sve dame organizovati besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila u regionalnim centrima AMS S u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, Čačku, Užicu i Vranju.