Novosadski informativni portal 021

Zabava

Pisma Džeki Onazis prodata za 28.400 dolara

Pisma u kojima supruga jednog od najvoljenijih američkih predsednika Žaklina Kenedi, kasnije Onazis, govori o dizajnu i svom ličnom modnom stilu, prodata su na aukciji za 28.400 dolara.

Danas je Svetski dan snega

U Srbiji, ali i širom sveta danas se obeležava Svetski dan snega, koji je pre dve godine inicirala Međunarodna federacija skijanja.

Robena ujeo krokodil tokom treninga

Nesvakidašnja stvar dogodila se fudbaleru Bajerna Arjenu Robenu u trening kampu u Dohi. Naime, on je imao bliski, i ne tako prijateljski susret sa krokodilom, jer ga je reptil ujeo za šaku.

Besplatna klopa samo za lepe ljude

Kome je potreban novac kada ima lepo lice? Iako možda zvuči bizarno, upravo ovo je moto u jednom restoranu u kineskom gradu Žengžui, gde obrok neće naplatiti onima koji imaju dovoljno lepo lice.

Autostopera pokupio urugvajski predsednik lično

Osoba koja je Heraldu Akosti ponudila prevoz u svojim kolima rekla je da može da ga dobaci samo do predsedničke palate, a mladi autostoper je uskoro shvatio i zašto - jer je za volanom bio lično urugvajski predsednik Hose Muhika.

Šta se desi kad zaveštate telo nauci?

Do kraja 2015. godine, Australija će imati svoju prvu farmu ljudskih tela, koja će omogućiti istraživačima da posmatraju kako trule ljudska tela u jedinstvenoj australijskoj klimi, dok pomažu u kriminalističkim istragama koje se sprovode širom zemlje.

Da li biste istetovirali očnu jabučicu?

Izricanje kazne Džejsonu Barnumu (39) za pokušaj ubistva policajca na sudu na Aljasci privuklo je pažnju javnosti ali ne zbog presude, već zbog neobičnog izgleda osuđenog, prenosi BBC.

Biciklisti se potukli usred trke

Biciklistička trka koja se vozi u Venecueli, "Vuelta al Taćira", ne spada u sam svetski vrh ali su se biciklisti iz Rusije i zemlje domaćina potrudili da za nju čuje ceo svet.

Stranku vređa Apolonov penis na novčanici

Liberalno-demokratska partija Rusije koju predvodi Vladimir Žirinovski traži da Centralna banka povuče iz opticaja novčanicu od 100 rubalja zbog vidljivog "spornog" telesnog detalja grčkog boga Apolona.

Prvi vanzemaljci koje sretnemo biće kiborzi

Suzan Šnajder, profesorka filozofije sa Univerziteta u Pensilvaniji, čiju je studiju "Alien Minds" (Mozak vanzemaljca) objavila Američka svemirska agencija (NASA), tvrdi da prvi vanzemaljci u susretu sa ljudima neće biti nikakvi "mali zeleni", već superinteligentni roboti, daleko superiorniji od nas.