Novosadski informativni portal 021

Zabava

VIDEO: Otkriveni možda najstariji pećinski crteži

Svetski naučnici otkrili su na indonežanskom ostrvu Sulavesi pećinske crteže naslikane pre gotovo 40.000 godina, što predstavlja preokret opštepriznatom uverenju da je pećinska umetnost započeta u zapadnoj Evropi, prenosi naučni časopis "Nature".

Volite li jaja?

Ljubitelji kajgane, omleta, kuvanih jaja i onih prženih na oko mogli bi 10. oktobra sebi da prirede svečani obrok jer se, devetnaestu godinu zaredom, obeležava Svetski dan jaja.

Putinov tigar zalutao u Kinu

Retki sibirski tigar, kojeg je u divljinu pustio ruski predsednik Vladimir Putin, ušao je na kinesku teritoriju i možda je u opasnosti.

Hipnotizer pomaže fudbalerima

Brazilski fudbalski klub Portugeza angažovao je specijalistu za hipnozu da radi sa igračima i pomogne im da budu bolji i tako izbegnu ispadanje iz druge divizije brazilskog šampionata.

Tužili Red Bul jer ne daje krila

"Red Bul daje vam krila", je slogan ovog proizvođača energetskih napitaka već skoro dve decenije. Međutim, sada se kompanija složila da plati više od 13 miliona dolara odštete na osnovu grupne tužbe u SAD zbog toga što je ovaj slogan neistinit, piše "Business Insider".

Postoji život posle smrti?

Naučnici Univerziteta u Sautemptonu pronašli su dokaz da se svest nastavlja bar nekoliko minuta nakon kliničke smrti, što se do sada smatralo nemogućim.

Na izborima glasali za mrtvog čoveka

Birači u Škofjoj Loki, gradiću udaljenom tridesetak kilometara od Ljubljane, u nedelju su na lokalnim izborima za člana opštinskog veća izabrali čoveka koji je pre desetak dana odustao od kandidature zbog bolesti i umro dan pre izbora.

Pronađena olupina nije od Kolumbovog broda

Olupina broda, pronađena u maju ove godine kod severne obale Haitija, nije olupina broda "Santa Marija" Kristofera Kolumba, saopštila je u Parizu 0rganizacija UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko).

Romario postao senator

Nekadašnja brazilska fudbalska zvezda Romario de Souza Farija izabran je za senatora na izborima u državi Rio, kao kandidat socijalističke partije.