Novosadski informativni portal 021

Zabava

VIDEO: Sjajna promocija nove sezone Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Uoči letnje pauze, u susret novoj pozorišnoj sezoni, Jugoslovensko dramsko pozorište, jedna od najpoznatijih pozorišnih kuća na ovim prostorima, odlučilo da skrene pažnju publike neobičnom promotivnom kampanjom i da podseti da su klasične drame i dalje aktuelne, podjednako zanimljive i uzbudljive.

FOTO: Mali drečavi Lenjin urinira u inat komunističkoj grandioznosti

Lenjinova statua biće ponovno postavljena u poljskoj Novoj Huti, ali i lišena monumentalnosti iz staljinističke epohe, jer će novi Vladimir Iljič u tome prototipu nekadašnjeg komunističkog grada na jugu Poljske biti izložen i prikazan u fluorescentnim bojama i u pozi belgijskog Maneken-Pisa.

FOTO: Humani gest Vankuvera za pomoć beskućnicima

Odluka uprave bloka luksuznih stanova u Londonu da pred ulaze sa nadstrešnicom postave šiljke protiv beskućnika u Britaniji je izazvala priličan skandal. Nasuprot tome, kanadski grad Vankuver za beskućnike postavlja posebne klupe za spavanje - sa nadstrešnicom i inforamcijama gde da potraže dugoročniju pomoć.

Ostavila dve bebe u kolima na +32 da bi otišla u solarijum!

Dadilja Kristin Mari Džons (23) iz američkog grada Portlanda rešila je da ode u solarijum, a pošto je to bilo usred njenog radnog vremena, povela je mališane koje je čuvala - dvogodišnjeg dečaka i dvomesečnu devojčicu - i ostavila ih da je čekaju u kolima na 32 stepena Celzijusa.

Nabio nos aviona u zemlju

Avion Privredne avijacije PZL M18 učestvovao je u lakšem incidentu prošlog četvrtka na sportskom aerodromu Lisičji Jarak.

Vukao avion težak 65 tona

Kanađanin Kevin Fast, poznat kao najsnažniji čovek na svetu, ostvario je još jedan neverovatan podvig: vukao je užetom Erbas 320, koji je težak 65 tona, punih 20 metara.

Vinski podrum pod morem

Oko 300 boca najfinijeg šampanjca spušteno je na dubinu od 30 metara u Baltičkom moru, nedaleko od finskog arhipelaga Arland, saopštila je danas čuvena francuska vinarija Vev Kliko.

Pušač mora iz stana zbog žalbi komšija

Sud u nemačkom gradu Dizeldorfu danas je presudio da jedan postariji strastveni pušač mora da napusti stan u kojem živi već 40 godina, zbog toga što su se njegovi susedi žalili da im smeta dim cigareta.