Novosadski informativni portal 021

Zabava

Misteriozne zastave na Bruklinskom mostu

Na čuvenom Bruklinskom mostu u Njujorku, jednom od najvećih visećih mostova u SAD, danas su se zavijorile dve bele zastave koje su zasad nepoznate osobe okačile umesto američkih zastava.

Na prodaju izmet dinosaurusa

Praistorijski izmet dinosaurusa, star između pet i 40 miliona godina biće ponuđen na aukciji u SAD po početnoj ceni od 10.000 dolara.

Za seks u fontani kazna 17 evra

Ukoliko se neimenovane osobe koje su vodile ljubav "usred bela dana" u jednoj fontani u Rusiji same jave policiji i izvine za "performans", platiće kaznu od 17 evra.

Indijski banditi uveli vodeni porez

Banditi na severu Indije nametnuli su "vodeni porez" selima u državi Utar Pradeš, prisiljavajući meštane da im obezbede 35 kofa vode dnevno, javlja danas AP.

One su odlučile da se ne briju...

Zahvaljujući aktivistima poput Petre Kolins ili brenda American Apparel, mlađe generacije sve više prihvataju svoje telo onakvim kakvo jeste, a to znači i prihvatanje sopstvene maljavosti.

Naš univerzum samo jedan od mnogih

Naš univerzum bi mogao da bude samo jedan u moru beskonačnog broja drugih univerzuma, tvrde naučnici koji se nadaju da će im novi eksperimenti pomoći da dokažu teoriju multiverzuma.

Pivo ne stvara, već skida stomak?

Ako ste omiljeno piće od hmelja najčešće krivili za "pivski stomak", možda bi trebalo da potražite novog krivca. Za višak koji ne može da izbegne svaki drugi muškarac, odgovorne su druge navike, a ne ispijanja piva - pokazuje istraživanje objavljeno u časopisu Men’s Helt. Stručnjaci su čak otkrili da je ovo piće efikasno u gubitku suvišnih kilograma.

Razlika između turske i bosanske kafe?

Na BBC-ju je objavljena priča o turskoj i bosanskoj kafi, tačnije o razlici između turske i bosanske kafe. Bred Koen, novinar BBC-ja, opisao je iskustva iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Gole članice grupe Femen prekinule sednicu Senata u Parizu

Četiri članice ženskog pokreta "Femen" prekinule su danas sednicu francuskog Senata kada su, usred rasprave o aktuelnim pitanjima državne uprave, obnaženih grudi počele da viču sa balkona dok je sednicu uživo prenosila francuska televizija.

Mačka koju na Tviteru prati 38.000 ljudi

Mačka modnog kreatora Karla Lagerfelda, Šupet, ima svoj nalog na društvenoj mreži Tviter i za kratko vreme je stekla 38.000 prijatelja, jer je inače poznata u svetu mode poziranjem s poznatim ličnostima, prenose danas francuski mediji.

Tvrdi da ima 126 godina

Jedan starački dom u Brazilu misli da se među njegovim štićenicima nalazi najstariji čovek na svetu.

Džinovski puževi jedu i fasade na kućama

Američki carinici su na aerodromu u Los Anđelesu zaplenili pošiljku nekoliko desetina džinovskih afričkih puževa koji se smatraju gurmanskom poslasticom u Nigeriji, ali i proždrljivim štetočinama koji jedu i fasade na kućama.

FOTO: Lemur se smestio na bebinu glavu

U Tanganika parku u Godartu, Kanzasu, može se desiti da se nađete lice u lice sa kengurom, da vam žirafa jede iz ruke ili vam se lemur nastani na ramenu, piše na sajtu ovog parka. Ili u slučaju Endži Vajdener možete otkriti lemura na glavi svoje devetomesečne bebe...