Novosadski informativni portal 021

Zabava

Predsednik ne spava, on meditira

Vlada Ugande zabranila je jednoj od glavnih TV mreža u zemlji da do daljnjeg pokriva aktivnosti predsednika Joverija Musevenija nakon što je emitovala prilog u kom predsednik drema u parlamentu.

Maradonu nisu pustili na Marakanu?

Legenda svetskog i argentinskog fudbala Dijego Armando Maradona optužio je organizatore prvenstva sveta u Brazilu da ga nisu pustili na Marakanu za nedeljni meč protiv Bosne i Hercegovine, koju je Argentina dobila sa 2:1.

POGLEDAJTE: Krava na krovu

Fotografiju krave na krovu napravio je u Bernu, u Švajcarskoj, biciklista Rolf Štajner koji je vozeći se primetio ovu nesvakidašnju scenu.

VIDEO: Venčanice od toalet papira

Dok jedni troše gomilu novca na haljinu koju će (najverovatnije) obući samo jednom u životu, drugi su praktičniji i venčanice prave od toalet papira, čak se i takmiče čija je najlepša.

Naučnike brine sve veći broj meduza

Poslednjih godina, primetan je sve veći broj meduza u morima i okeanima širom sveta, fenomen koji naučnici mahom pripisuju prekomernom ribolovu i klimatskim promenama.

Dinosaurusi ni toplokrvni ni hladnokrvi

Od 19. veka naučnici raspravljaju da li su dinosaurusi bili hladnokrvne ili toplokrvne životinje, međutim autori nove studije kažu da metabolizam tih životinja nije ni suviše brz, ni suviše spor zbog čega su bili veći od bilo koje životinje u ekosistemu.