Novosadski informativni portal 021

Zabava

Robot napisao vest o zemljotresu

Los Anđeles tajms prvi je objavio vest o zemljotresu koji je nedavno pogodio Kaliforniju. Udarnu informaciju objavio je u roku od samo tri minuta - zahvaljujući robotu-novinaru.

I NASA najavljuje propast sveta

Kao i Rimsko carstvo i civilizacija Maja, moderni, industrijski svet kakav poznajemo danas mogao bi, takodje, da nestane, ističe se u studiji Centra za svemirske letove Godard Američke svemirske agencije (NASA).

Ukraden deo freske iz Pompeje

Lopovi su odvojili i odneli deo freske iz drevnog rimskog grada Pompeje, što je dodatna šteta na jednoj od najvažnijih arheoloških lokacija u svetu gde već ima problema nakon što se jedan zid srušio pre dve sedmice posle jake kiše.

Evo kako bi mogli ubuduće da muče zatvorenike

Biotehnologija bi u budućnosti mogla da dostigne stepen razvoja kada će moći da "prevari" um zatvorenika tako da će imati utisak da su odslužili kaznu od 1.000 godina zatvora, tvrdi grupa naučnika.

FOTO: Nosom vukao kombi

Džang Jilong je izveo najbizarniji podvig na Sajmu automobila u Kini, kada je, obučen u kostim Ume Turman iz filma "Kil Bil", pomerao kombi koristeći samo svoj nos.

Kako će se živeti 2114?

Prema oceni vodećih svetskih ekonomista, 2114. godine robota će biti svuda, u Sibiru će se uzgajati poljoprivredne kulture, a ljudi će u proseku živeti po 100 godina.

NASA objašnjava zašto će svet biti uništen

Nova studija koju je sponzorisao Nasin Svemirski centar Godard upozorava kako bi globalna industrijska civilizacija mogla da doživi kolaps u narednim decenijama zbog neodržive eksploatacije resursa i nejednake distribucije bogatstva.

Ovo je verovatno bio pravi Šerlok Holms

Svetsku slavu dobio je zahvaljujući sposobnosti rešavanja slučajeva, neverovatnoj sposobnosti dedukcije i razumevanju kompleksne nauke. Inspiracija za Šerloka Holmsa Konana Artura Dojla vrlo lako mogao je da bude detektiv Džerom Kaminada.