Novosadski informativni portal 021

Zabava

Više od dva dana se vozio u panoramskom točku

Klinton Šeferd, direktor zabavnog parka na obali jezera Mičigen u Čikagu, vozio se u panoramskom točku više od dva dana, postavivši tako svetski rekord u najdužoj vožnji, i to u gradu u kome se zavrtela prva takva sprava za zabavu pre više od jednog veka.

Metro u kojem možete naći ljubav

Putnici podzemne železnice u Pragu imaće priliku da se zaljube ili čak upoznaju ljubav svog života vozeći se vagonima specijalno namenjanim osobama koje traže partnera.  

VIDEO: Nezaposleni novinar otpevao svoj CV

Ovo bi mogao biti jedan od pametnijih načina traženja posla. Mladi nezaposleni novinar iz Španije Enzo Vizcaino odlučio je da prestane da šalje biografije na različite adrese za posao i umesto toga otpeva svoju biografiju i veštine i snimak postavi na Jutjub.

Osobe manjeg IQ-a sklonije rasizmu

Osobe koje imaju niži stepen inteligencije sklone rasizmu, odnosno mržnji prema drugim rasama i narodima, pokazalo je istraživanje koje je sproveo tim uglednih profesora na univerzitetu Brok u Kanadi.

Izumrli predak škorpija nazvan po Džoniju Depu

Naučnici su odali priznanje Džoniju Depu tako što su po njemu nazvali izumrlu vrstu zglavkara čije "makazoidne kandže" podsećaju na jednu od najpoznatijih uloga holivudskog glumca, Edvarda Makazorukog.