Novosadski informativni portal 021

Zabava

Odbrojavanje do smaka sveta

Kako se bliži kraj godine, na internetu se pojavljuju razna odbrojavanja: do Nove godine, otvaranja nove prodavnice, do određenog sniženja i slično, tako da je bilo neminovno da se pojavi i brojač koji najavljuje smak sveta.

Protest protiv smaka sveta u Sarajevu

Grupa okupljena na Fejsbuku zakazala je za 21. decembar miran protest u Sarajevu protiv smaka sveta koji je najavljen na taj dan, na osnovu kalendara Maja koji se završava upravo tog dana.

Harvard otvorio klub sadomazohizma

Najprestižniji američki univerzitet Harvard otvorio je klub posvećen sadomazohizmu, koji pruža "tačne informacije o alternativnim oblicima seksualnosti" u cilju rušenja stereotipa u vezi sa sadomazohizmom.

Profesionalni štrajkači

Otac i sin iz Osijeka Dubravko i Filip Lažeta profesionalno se bave organizacijom protesta u Hrvatskoj i gde god da ih pozovu sindikati i radnici, odazovu se i sa sobom nose svoj razglas i "protestnu opremu", ako treba pišu i transparente.

Sladak a smrtonosan

Iako na prvi pogled deluje kao slatko, bezazleno stvorenje sa neodoljivo krupnim očima, životinja na slici redak je primerak nedavno otkrivene vrste "Nycticebus kayan" koja svojim otrovom može ubiti čoveka.

FOTO: Kapsula za spas od smaka sveta

Pošto se bliži apokalipsa, prema kalendaru Maja, povećava se strah da predstoji kraj sveta pa je zbog toga jedan kineski meštanin smislio okruglu kapsulu sposobnu da se odupre smaku sveta.

Po čemu je ova vozačka posebna?

Švedski umetnik je dobio dozvolu da koristi naslikani portret kao fotografiju na svojoj vozačkoj dozvoli nakon što su vlasti mislile da je realistična slika napravljena fotoaparatom, a ne četkicom.