Novosadski informativni portal 021

Zabava

Beba odgrizla zmiji glavu

Susret jedne bebe sa zmijom u Izraelu završio se neočekivano - reptil je uginuo jer mu je beba odgrizla glavu.

Sveštenik bio na "Konkordiji" umesto da meditira

Meštani italijanskog mesta Bezana Brijanca zaprepastili su se kada su na društvenoj mreži Fejsbuk otkrili da je njihov sveštenik umesto na odmoru radi meditacije kako je i najavio, bio na brodu "Kosta Konkordija", nasukanom pre dve nedelje kod ostrva Djiljo.

Slika koju na Fejsbuku stavljaju i Srbi i Hrvati

Posle nereda u Novom Sadu i opšte mobilizacije srpske policije uoči okršaja Srbije i Hrvatske u Beogradu u polufinalu EP-a, na Fejsbuku je pokrenuta akcija podrške sportu, civilizaciji i normalnom društvu.

Slonica dobila kontaktno sočivo

Kao i ljudi, i slonovi imaju probleme s vidom. Mada je malo verovatno da ćemo ikada videti slona sa naočarima, od nedavno je moguće videti jednu ovakvu životinju sa kontaktnim sočivom.

Ukrao na hiljade ženskih gaćica

Jedan Tajlanđanin zaustavljen je zbog saobraćajnog prekršaja, ali su se policajci iznenadili kada je vozač otvorio prtljažnik svog automobila, u kojem je bilo na hiljade ženskih gaćica.

Dve i po godine provela na wc šolji

Kineskinja Me Jan Leong iz Singapura provela je dve i po godine, odnosno 902 dana, od 25. marta 2009. godine, na WC šolji u svom kupatilu. Sve vreme je bila gola, istuširala se ukupno 18 puta i komunicirala je samo sa svojim suprugom Kian An Ongom.

Za jednu noć obio 22 automobila

Policija iz Sremske Mitrovice uhapsila je Aleksandra V. (29) iz Inđije, zbog sumnje da je u toku jedne noći u Staroj Pazovi obio 22 automobila.

Prodato oružje Boni i Klajda

Dve puške za koje se veruje da su pripadale poznatim američkim odmetnicima iz 30-ih godina prošlog veka Boni Parker i Klajdu Barouu prodate su na aukciji za 210.000 dolara.

Na Veneri postoji život?

Ruski naučnik Leonid Ksanfomaliti tvrdi da ima dokaza o postojanju života na Veneri, planeti najbližoj Zemlji u smeru Sunca, javila je Indoazijska novinska agencija.

Pronađene kokice stare 7.000 godina

Naučnici sa Univerziteta Vanderbilt iz Tennessija i peruanske Nacionalne akademije za istoriju pronašli su ostatke kokica stare skoro 7.000 godina u blizini Paredonesa i Huaca Prieta, na severu peruanske obale.

VIDEO: Ćelija raka se "ruga" naučnicima

Ukoliko bismo birali simbol za ironiju, onda bi u najužu konkurenciju morala da uđe kancerozna ćelija koja se osmehnula australijskim naučnicima sa Vestmid milenijum instituta za medicinska istraživanja.

Betonskim loptama protiv putnika

Nakon brojnih bezuspešnih pokušaja da spreči putnike da se voze na krovovima vozova - polivanja crvenom bojom, pretnji psima i opomena verskih vođa - vlada Indonezije rešila je da na železničke stanice i rampe postavi betonske lopte

Napravljen najveći Kuran na svetu

Avganistanski kaligraf je posle pet godina rada napravio najveći Kuran na svetu, kako bi pokazao da su bogatstvo i tradicija avganistanke kulture oštećeni tokom 30 godina rata, ali da nisu uništeni.

Tetovažom podiže novac u banci

Britanac Ričard Ešton istetovirao je svoj pasoš na leđima, a kada želi da podigne novac u banci, često službenicama pokaže leđa s kojih one čitaju podatke.