Novosadski informativni portal 021

Zabava

VIDEO: Ćelija raka se "ruga" naučnicima

Ukoliko bismo birali simbol za ironiju, onda bi u najužu konkurenciju morala da uđe kancerozna ćelija koja se osmehnula australijskim naučnicima sa Vestmid milenijum instituta za medicinska istraživanja.

Betonskim loptama protiv putnika

Nakon brojnih bezuspešnih pokušaja da spreči putnike da se voze na krovovima vozova - polivanja crvenom bojom, pretnji psima i opomena verskih vođa - vlada Indonezije rešila je da na železničke stanice i rampe postavi betonske lopte

Napravljen najveći Kuran na svetu

Avganistanski kaligraf je posle pet godina rada napravio najveći Kuran na svetu, kako bi pokazao da su bogatstvo i tradicija avganistanke kulture oštećeni tokom 30 godina rata, ali da nisu uništeni.

Tetovažom podiže novac u banci

Britanac Ričard Ešton istetovirao je svoj pasoš na leđima, a kada želi da podigne novac u banci, često službenicama pokaže leđa s kojih one čitaju podatke.

Obavezne gaćice u crkvi?

Goruća briga nekih brazilskih političara jeste "problem" mladi koje na venčanje u crkvu idu bez gaćica jer veruju da im taj običaj garantuje srećan brak.

Dobra vest za ljubitelje alkohola

Kineski naučnici su na tragu pronalasku koji bi zahvaljujući ekstraktu iz jednog drveta omogućio onima koji ne mogu bez alkohola da ga piju u velikim količinama bez ikakvih posledica i bojazni od opijanja.

Američki milijarderi bez srednje škole

Iako američka poslovica glasi: "Budi kul - ostani u školi", pogledom na Forbsovu listu milijardera veoma se lako može utvrditi da čitav niz milijardera nije završio ni srednju školu.