Zabava
13.04.2011.
07:25
Kad se doktori nađu "u koži" pacijenta, oni bi često odabrali terapiju koju kao lekari ne bi preporučili bolesniku, rezultat je američkog istraživanja, obavljenog na Univerzitetu Djuk.
  • Andro

    14.04.2011 07:34
    Not so easy
    Stvari nisu baš tako jednostavne. Lekari u svom radu uglavnom moraju da pridržavaju određenih protokola koji su usvojeni na osnovu istraživanja. Ukoliko ih se ne pridržavaju a pacijent umre, mogu biti optuženi za nesavesno lečenje. Dakle, odluku o lečenju često ne donose po sopstvenom nahođenju i prema ličnim afinitetima.
    Kada se nađu u ulozi pacijenta, lekari imaju mogućnost da izaberu terapiju koja je zasnovana na njihovom ličnom iskustvu, koje se pokazalo kao adekvatno za lečenje, mada često nije po važećem (često i zastarelom) protokolu. I često su u pravu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna