Novosadski informativni portal 021

Zabava - Zanimljivosti

Iznajmljuju koze za borbu protiv korova

Stanovnici i kompanije u američkom gradu Portlandu u iskorenjivanju šiblja kupine, bršljana i korova u gradu koriste efikasno rešenje koje se ne oslanja na hemikalije - koze.

U Nigeriji panika zbog sms poruke

Telefonski poziv vas ne može ubiti, poručile su nigerijske vlasti sunarodnicima, pošto u toj zemlji poslednjih dana cirkuliše sms poruka kojom se Nigerijci upozoravaju da će umreti ako se jave na poziv sa broja 09141.

FOTO: Ima nokte duge tri metra

Kris Valton iz Las Vegasa je 18 godina negovala svoje nokte, što joj se i isplatilo ove sedmice kada je uvrštena u Ginisovu knjigu rekorda kao žena sa sada najdužim noktima na svetu.

Najveća čokolada na svetu

Kompanija "World's Finest Chocolate" napravila je čokoladu visoku 91 centimetar i dugu 6,4 metra i tako oborila Ginisov rekord.

Promenila pol pa zatrudnela

Mladi 24-godišnji Izraelac šokirao je medicinsko osoblje u bolnici u centralnom Izraelu, kada je u nedelju ušao na prijemno odeljenje i obavestio lekare da je bio podvrgnut operaciji promene pola, a sada je u drugom stanju.

Zlato na Zemlju stiglo iz svemira

I dok cena zlata obara nove rekorde, istraživači Univerziteta u Bristolu otkrivaju da je ono na Zemlju stiglo iz svemira, zajedno sa kišom meteorita.

Žene u proseku imaju 39 pari cipela

Anketa internet-stranice MSN, koja je pokrenula stranicu Shoebox (tu će zaljubljenice u cipele razmenjivati fotografije omiljene obuće), pokazala je ono što smo već znali, da su žene lude za cipelama.

FOTO: Manekeni kao divlje životinje

Fotografkinja Lenet Njuvel iz San Franciska autorka je bizarne izložbe fotografija na kojima su gole manekenke naslikane tako da liče na divlje životinje.