Novosadski informativni portal 021

Zabava - Zanimljivosti

Najružniji šešir na prodaju

Šešir koji je princeza Beatrisa nosila na venčanju svog brata od strica, princa Vilijama i Kejt Midlton, biće prodat na aukciji u dobrotvorne svrhe.

Signal mobilnog telefona ubija pčele

Naučnici tvrde da su signali mobilnih telefona odgovorni za naglo smanjenje populacije pčela u svetu. Studija obavljena u Švajcarskoj jasno pokazuje da signali mobilnih telefona zbunjuju pčele, koje reaguju tako što počinju dezorijentisano da lete, a zatim umiru.

Hapšen 48 puta iako nije prekršio zakon

Keli Džin Gibson je amerikanac u srednjim tridesetim, koji je u aprilu uhapšen po 48-i put i pored toga što razlog zbog kojeg je priveden nije naveden u krivičnom zakoniku.

Jede da bi smršala

Jedna Britanka je pronašla laku zaradu na internet sajtu "Big Beautiful Women" gde njoj i ostalim gojaznim ženama stranci plaćaju da jede najrazličitiju kaloričnu hranu i da se goji.

FOTO: 10 najvećih insekata na svetu

Kad se spomenu insekti, većina nas, bar iz ovog dela sveta, prvo pomisli na insekte poput komaraca, muva, bubašvaba, osa, pauka ili leptira. Navikli smo da su poprilično maleni i dobar deo njih moguće je ubiti jednim prstom. Međutim, ako zavirimo u druge delove sveta, poput Brazila, Malezije ili Afrike, i najveći flegmatici će se naći pred izazovom kad im se uz nogu zalete dobroćudni, ali gigantski:

Čovekov predak jeo travu

Drevni čovekov rođak iz roda Paranthropusa imao je tako snažnu vilicu i velike zube da su ga naučnici davno nazvali "Orašarom".

FOTO: Umetnost od rastavljenih kućnih aparata

Fotograf Tod Meklilan iz Toronta je napravio fotografije kućnih aparata kakve možda nikad do sada niste videli. U svom projektu "Disassembly" rastavio je neke od aparata na najmanje delove i napravio fotografije.

Kinezi hoće lik Valtera na etiketama vina

Velika korporacija "Guangan" sa juga Narodne Republike Kine izrazila je značajnu zainteresovanost da kupuje vina koja prozvode "Vršački vinogradi". Predlažu da na etiketama bude lik glumca Bate Živojinovića, čuvenog Valtera koji u Kini slovi za megazvezdu.