Novosadski informativni portal 021

Menu 021

O radiju

Naziv programa: Radio 021
Frekvencija: 92,2 MHz
Oblast pokrivanja: Novi Sad
Početak emitovanja programa: 17. jun 1997. godine
Vlasnička struktura: 100% u vlasništvu zaposlenih

Kao gradski informativni program, Radio 021 od početka rada insistira na tolerantnoj komunikaciji i uvažavanju kulturnih, etničkih, konfesionalnih, polnih i drugih razlika. Podržava građansko društvo i uspostavljanje demokratije kroz dominantno informativno politički sadržaj, komunalni i programe lokalne zajednice, civilnog sektora i alternativne kulture i zabave.

Danas, osim što u svom delovanju teži ka ekonomskoj samostalnosti, Radio 021 je, kao društveno odgovoran medij, svoj programski koncept usmerio ka otporu prema kulturnom i političkom populizmu, na proizvodnju visokokvalitetnog programa koji afirmiše istraživačko novinarstvo i izveštavanje o spornim političkim i društvenim pitanjima i praktično svakodnevno promoviše način na koji odgovorni mediji treba da rade u korist javnog interesa i to programu daje poseban karakter i snagu.

Stvaranje pozitivnog uticaja na društvo, a smanjivanje negativanog, misija je Radija 021.

Prateći trendove i svetske standarde, Radio 021 proizvodi program sa ciljem da pravovremeno i objektivno informiše građane i građanke Novog Sada. Radio 021 ne prenosi vesti i poruke političara, nego objašnjava događaje i ukazuje na pojave i promene u društvu. Postavlja pitanja i traži precizne odgovore, neguje samostalnost i kretivnost novinara. Članovi redakcije predstavljaju najsnažniji profesionalni potencijal radija.

Informativni program je usmeren na lokalnu zajednicu. Prati važne političke, društvene, socijalne, ekonomske teme i građansko društvo. Promoviše i uvažava vrednosti gradjanskog društva, nezavisnu političku poziciju i otvoren je za multietničke i multikulturalne sadržaje.

Prioriteti programa su usmereni ka jasno definisanoj ciljnoj grupi (M/Ž 25-54), kojoj se kroz sve segmente Radio 021 konstantno obraća.
Muzički program je formatiran prema definisanim radio standardima i primenjuje se Adult contemporary format, usklađen prema zahtevima ciljne grupe.

AKTIVNOSTI

Pored osnovne delatnosti, proizvodnje i emitovanja radio programa, Radio 021 se bavi i promotivnim aktivnostima usmerenim ka ciljnoj grupi i različitim akcijama čiji je cilj senzibilisanje javnosti za važna drustveno-politička pitanja.

Radio 021 je medijski pokrovitelj svih kulturnih i društveno korisnih programa koji se održavaju u Novom Sadu i šire (Novosadske muzičke svečanosti, Zmajeve dečije igre, Festival proze, Novosadske dečije zimzarije, Pijaca lepih stvari, Cvetna pijaca, EXIT, Sinema city, Baby exit, Etno festival hrane i pića, Muzički etno festival, Sterijino pozorje, Noć muzeja, Novosadsko proleće, Novosadska jesen, Kids fest, ...).

Radio 021 je tokom godina ostvario izuzetnu saradnju sa različitim organizacijama koje se bave unapređenjem kulture, humanitarnim radom i društveno korisnim aktivnostima poput:
Udruženje Roditelj, Studentski kulturni centar, Udruženje studenata sa invaliditetom, Centar "Živeti uspravno", Sigurna dečija kuća, Sigurna ženska kuća, OŠ Dr Milan Petrović za decu ometenu u razvoju, Pokret gorana, EXIT, AISEC, Matica Srpska, Muzej grada Novog Sada, SNP, Kulturni centar Novog Sada, Kulturni centar za animaciju, Novosadski Univerzitet, Omladinski klub, NSHC, Novosadsko pozorište, ....

HUMANITARNE AKCIJE

- Oko 1.100 knjiga za tri doma novosadskog Gerontološkog centra u četvrtoj po redu akciji "Moja knjiga - moj svet" (januar 2012)

- Oko 1.200 knjiga skupljenih u tradicionalnoj akciji "Moja knjiga - moj svet" za potrebe zatvorske biblioteke Okružnog zatvora na Klisi (oktobar 2010/januar 2011)

- Oko 1.800 sakupljenih knjiga, slikovnica, bojanki, pribora za crtanje i ostalog edukativnog materijala za Dečiju bolnicu u akciji "Moja knjiga - moj svet" (decembar 2009/januar 2010)

- Više od 3.000 knjiga sakupljenih u akciji "Uz knjigu su kraću bolnički dani" za biblioteku Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine (januar/mart 2009).

- Prodajom crvenih noseva prikupljena sredstva za šestomesečni rad "Doktora klovnova" u novosadskoj Dečijoj bolnici koji na jedinstven način deci umanjuju traume i strah od "bele" uniforme (februar 2009).

- Oko 25.000 evra sakupljenih u jednomesečnoj humanitarnoj akciji prikupljanja novčane pomoći na nekoliko lokacija u gradu za potrebe lečenja trogodišnjeg Petra Jevtića, koji je usled pada ostao paralizovan (februar 2008).

- Podrška glumcima Pozorišta mladih u štrajku i organizovanje besplatnih pozorišnih predstava za sve mališane Novog Sada u prostoru Radija 021 tokom perioda u kojem dečije pozorište nije radilo (februar/mart 2007).

- Humanitarna akcija za Sigurnu dečiju kuću u Novom Sadu, ostvarena učešćem na Etno festivalu hrane i pića na Štrand kada su voditelji i novinari Radija 021 kuvali i prodavali riblju čorbu, a sav ostvareni prihod upotrebljen je za nabavku neophodnih stvari za decu u toj ustanovi (jun 2006).

- Podrška i učešće u akciji Udruženja Roditelj iz Novog Sada u prikupljanju pomoći Sigurnoj dečijoj kući.

- Podrška i učešće u akciji Udruženja Komšija iz Novog Sada za renoviranje Sigurne dečije kuće.

- Akcija animiranja i apelovanja na vozače u Novom Sadu, da se ne parkiraju na parkirališta za invalide. Akcija realizovana u saradnji sa Parking servisom i dnevnim listom Dnevnik.

Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest