Novosadski informativni portal 021

Menu 021

O radiju

Naziv programa: Radio 021
Frekvencija: 92,2 MHz
Oblast pokrivanja: Novi Sad
Početak emitovanja programa: 17. jun 1997. godine
Vlasnička struktura: 100% u vlasništvu zaposlenih

Kao gradski informativni program, Radio 021 od početka rada insistira na tolerantnoj komunikaciji i uvažavanju kulturnih, etničkih, konfesionalnih, polnih i drugih razlika. Podržava građansko društvo i uspostavljanje demokratije kroz dominantno informativno politički sadržaj, komunalni i programe lokalne zajednice, civilnog sektora i alternativne kulture i zabave.

Danas, osim što u svom delovanju teži ka ekonomskoj samostalnosti, Radio 021 je, kao društveno odgovoran medij, svoj programski koncept usmerio ka otporu prema kulturnom i političkom populizmu, na proizvodnju visokokvalitetnog programa koji afirmiše istraživačko novinarstvo i izveštavanje o spornim političkim i društvenim pitanjima i praktično svakodnevno promoviše način na koji odgovorni mediji treba da rade u korist javnog interesa i to programu daje poseban karakter i snagu.

Radio 021 proizvodi program sa ciljem da pravovremeno i objektivno informiše građane i građanke Novog Sada. Radio 021 ne prenosi vesti i poruke političara, nego objašnjava događaje i ukazuje na pojave i promene u društvu. Postavlja pitanja i traži precizne odgovore, neguje samostalnost i kretivnost novinara. Članovi redakcije predstavljaju najsnažniji profesionalni potencijal radija.

Informativni program je usmeren na lokalnu zajednicu. Prati važne političke, društvene, socijalne, ekonomske teme i građansko društvo. Promoviše i uvažava vrednosti gradjanskog društva, nezavisnu političku poziciju i otvoren je za multietničke i multikulturalne sadržaje.

Prioriteti programa su usmereni ka jasno definisanoj ciljnoj grupi (M/Ž 25-54), kojoj se kroz sve segmente Radio 021 konstantno obraća. Muzički program je formatiran prema definisanim radio standardima i primenjuje se Adult contemporary format, usklađen prema zahtevima ciljne grupe.

AKTIVNOSTI

Pored osnovne delatnosti, proizvodnje i emitovanja radio programa, Radio 021 se bavi i promotivnim aktivnostima usmerenim ka ciljnoj grupi i različitim akcijama čiji je cilj senzibilisanje javnosti za važna drustveno-politička pitanja.

Radio 021 je medijski pokrovitelj svih kulturnih i društveno korisnih programa koji se održavaju u Novom Sadu i šire (Novosadske muzičke svečanosti, Zmajeve dečije igre, Festival proze, Novosadske dečije zimzarije, Pijaca lepih stvari, Cvetna pijaca, EXIT, Etno festival hrane i pića, Noć muzeja, Novosadsko proleće, Novosadska jesen, Kids fest, ...).

Radio 021 je tokom godina ostvario izuzetnu saradnju sa različitim organizacijama koje se bave unapređenjem kulture, humanitarnim radom i društveno korisnim aktivnostima poput: Udruženje Roditelj, Studentski kulturni centar, Udruženje studenata sa invaliditetom, Centar "Živeti uspravno", Sigurna dečija kuća, Sigurna ženska kuća, OŠ Dr Milan Petrović za decu ometenu u razvoju, Pokret gorana, EXIT, AISEC, Matica Srpska, Muzej grada Novog Sada, SNP, Kulturni centar Novog Sada, Kulturni centar za animaciju, Novosadski Univerzitet, Omladinski klub, NSHC, Novosadsko pozorište, ....

Cenovnik Impresum Kontakt Pravila i uslovi korišćenja Pošalji vest