FOTO: Mala Novosađanka svake godine za rođendan dobije prelepi mural, oslika joj ga njen tata

Kako izgleda za svaki rođendan dobiti mural zna mala Novosađanka Sonja Bunčić.
FOTO: Mala Novosađanka svake godine za rođendan dobije prelepi mural, oslika joj ga njen tata
Foto: 021.rs
Aleksandar Bunčić već pet godina za rođendan svoje ćerke, 22. jula, na zidovima stadiona Kabela, u blizini mosta, oslikava specijalne murale.
 
"Krenulo je negde početkom dvehiljaditih kada sam uradio mural današnjoj supruzi. Onda je krenula hronologija murala od 2003. godine do danas. U međuvremenu sam prestao da radim murale supruzi i počeo sam da ih radim za ćerku Sonju", kaže on za 021.rs.
 
Rad na muralu započinje obično 20. jula, da bi sve bilo zavšeno do 22. kada je i Sonjin rođendan. U izradi mu pomaže i njegov prijatelj Jovan Obradović Špira sa kojim godinama crta.
 
  
 
"Da nema Jovana to bi trajalo mnogo duže. On i ja inače zajedno crtamo kada radimo neke veće produkcije i radimo zajedno već godinama", kaže Aleksandar.
 
Ovo je peti po redi mural koji prave za Sonju. Kako kažu, svake godine se na njima, osim Sonje, nalazi i jedna lisica koja sa njom prolazi sve zgode i nezgode odrastanja.
 
"Lisica je uvek glavni akter. To je zato što Sonja ima sličnu igračku koja joj je omiljena od rođenja. Ja sam odlučio da kroz tu lisicu predstavim njeno odrastanje. Prošle godine je lisica bila kao Elsa pošto je Sonja bila opčinjena filmom 'Frozen', a ove godine je lisica kao jednorog koji čita knjigu", objašnjava naš sagovornik.
 
  
 
Murali za Sonju imaju svoje mesto rezervisano na zidu Kabelovog stadiona.
 
"Mural uvek sačeka sledeću godinu. Iako je ovo (zid Kabelovog stadiona) otvorena zona za oslikavanje, nekako smo se dogovorili da Sonjin mural ostane", kaže Aleksandar i dodaje da redovni posetioci Štranda već znaju za murale, kao i da se pojedini raspituju šta će biti tema narednog.
 
  
 
Aleksandar Bunčić se muralima bavi od kraja devedesetih godina. Kad ne oslikava murale, što je veći deo godine, Bunčić radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a bavi se apstraktnom umetnošću i dizajnom. 
 
Ipak, kako sam kaže, murali su nešto drugo i drago mu je "što ga to još uvek drži" i što ima inspiraciju za njih.

Teme

mural
  • Maja

    22.07.2021 07:37
    Divno je imati takvog tatu.
  • Boske

    22.07.2021 07:27
    Sve ti cvjetalo srce ti igralo!
  • Mare

    21.07.2021 22:10
    Predlog
    Evo ja dajem svoj zid,moze slobodno da crta jer je lepo to sto radi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Novosadske priče

Kako su Novosađani naučili NATO "red vožnje"

Imao sam 11 godina. Tog dana se išlo prepodne u školu, popodne smo uobičajeno išli napolje da se igramo ubeđujući one koje su roditelji sprečili, da neće biti nikakvog bombardovanja...

Student nije zapalio žito

Na fasadi kasarne u Ulici vojvode Bojovića jedna spomen ploča čuva priču o studentima koji su zapalili pšenicu. I to su platili životom.

Iz centra na "brdo" 2: Biti na nogama

Krajem aprila 1979. u Velikoj Britaniji su održani izbori - pokazalo se istorijski - na kojima su Konzervativci potukli do tada vladajuće Laburiste.

Iz centra na "brdo"

Na "brdo" - kako smo u šali zvali zdanje Televizije Novi Sad smeštenu na Mišeluku na obroncima Fruške, došao sam iz centra grada.

Tri prsta iz Novog Sada

Na različite načine Srbi i građani ove zemlje demonstriraju patriotizam i poštovanje prema nacionalnim simbolima.