Nešto lepo: Novosađanka tražila sugrađanku da joj se izvini, uz pomoć biciklista je i našla

Kažu da nije vest da je pas ujeo čoveka, već je vest kad čovek ujede psa.
Nešto lepo: Novosađanka tražila sugrađanku da joj se izvini, uz pomoć biciklista je i našla
Foto: 021.rs

"U svakom slučaju, neko nekoga mora da ujede. Dabome, kakva bi bila vest da je čovek pomilovao psetance koje mu se vrzmalo oko nogu? Nikakva", zapisao je jednom prilikom Slobodan Stojanović.

Ali baš zbog toga, one lepe stvari postale su nesvakidašnje. 

Tako je, na iznenađenje mnogih, u grupi Novosadska biciklistička inicijativa, Novosađanka Vesna podelila svoju priču. Nema nikakvih bahatih vozača koji su preprečili biciklističku stazu ili udarili nekoga pa pobegli, nema ni toga da je neko povređen, jer je put bio loš. Ima, najkraće rečeno, ljudskosti.
 
"Danas sam u Kisačkoj ulici kao pešak iskoračila nesmotreno na biciklističku stazu i došlo je do sudara sa jednom ženom na biciklu. Obe smo pale i ugruvale se, ali nismo razmenile imena i brojeve telefona. Htela bih ipak da je pitam kako je, i da platim popravku bicikla. Jako mi je žao što sam bila tako nepažljiva. Nadam se da će ona videti poruku. Znam samo da radi u školi", napisala je Vesna.
 
Da stvar bude lepša, ubrzo su drugi biciklisti se javili da pomognu i - Novosađanka je uspela da nađe onu koju je tražila. 

"Hvala vam svima pomogli ste mi da pronađem Mariju! Pričale smo telefonom, ona je dobro, ja ću platiti popravku bicikla - a najvažnije je da naučim lekciju, a verujem i svi mi, da i pored mnogo obaveza, bilo poslovnih ili porodičnih moramo biti 'u glavi' prisutniji kad smo učesnici u saobraćaju", dodala je u svojoj objavi Vesna.

  • NS

    07.06.2022 20:32
    raritet
    Ovo i jeste raritet! Biciklisti su postali veća opasnost po pešake nego automobili! Automobili voze tamo gde je to od pojave četvorotočkaša utvrđeno - na kolovozu! A pešaci, koji su inače, kao što su davno zapisala dva duhovita ruska pisca, izmislili sve, uključujući i automobile i bicikle, hodaju tamo gde im je oduvek bilo namenjeno - po trotoarima! Ali to je bilo dok biciklisti nisu krenuli na Tour de Novi Sad biciklima, od Pozorišnog trga gde već ima i motocikala, do uskih ulica sa često prilično rupičastim asfaltom! Pa kad sevne bicikl iza leđa, pešaku nije lako da ostane na nogama! Ne potrude se čak ni da zazvone, bicikli imaju valjda neko zvonce! Prema tome, ovo je zaista raritet, pa tu ženu treba pohvaliti! Pre jedno dve godine, dok se na novosadskim ulicama još mogao videti poneki policajac, saznali smo da biciklisti ne bi smeli da voze po trotoarima! ne znam kakav je sada važeći propis o tome!
  • Sali

    05.06.2022 16:12
    Za Čika Stevu
    Lepo piše da je žena izletela biciklisti. Da kriva je. I nije mi jasno kakva je to zena koja nekom izleti, srusi je, upropasti bajs i onda se kao javi posle 3 dana jer je savest muči i sad je ona zvezda večeri, svetica medju ljudima. Zasto pomoc nije ponudila kad ju je srusila sa bicikla?! Jao da, stres, šok i ostale stvari kojima ljudi pravdaju svoju nekulturu.
  • Чика Стева

    05.06.2022 15:55
    Када аутомобил удари бициклисту, крив је возач аутомобила, какве год да су околности удеса. Када бициклиста удари пешака, крив је опет пешак? Значи, бициклисти су некакви свеци међу нама грешницима?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Novosadske priče

Kako su Novosađani naučili NATO "red vožnje"

Imao sam 11 godina. Tog dana se išlo prepodne u školu, popodne smo uobičajeno išli napolje da se igramo ubeđujući one koje su roditelji sprečili, da neće biti nikakvog bombardovanja...

Student nije zapalio žito

Na fasadi kasarne u Ulici vojvode Bojovića jedna spomen ploča čuva priču o studentima koji su zapalili pšenicu. I to su platili životom.

Iz centra na "brdo" 2: Biti na nogama

Krajem aprila 1979. u Velikoj Britaniji su održani izbori - pokazalo se istorijski - na kojima su Konzervativci potukli do tada vladajuće Laburiste.

Iz centra na "brdo"

Na "brdo" - kako smo u šali zvali zdanje Televizije Novi Sad smeštenu na Mišeluku na obroncima Fruške, došao sam iz centra grada.

Tri prsta iz Novog Sada

Na različite načine Srbi i građani ove zemlje demonstriraju patriotizam i poštovanje prema nacionalnim simbolima.