Žoze Murinjo daleko od zatvora i pored utaje poreza

Menadžer Mančester Junajteda priznao je da je utajio porez u Španiji.
Žoze Murinjo
AFP
Žoze Murinjo

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo je osuđen na godinu dana zatvora zbog utaje poreza, ali po svemu sudeći, neće zanoćiti iza rešetaka, prenosi španski dnevnik El Mundo.

Portugalski državljanin će morati da plati oko dva miliona evra zbog skoro 3,3 miliona evra neprijavljenih prihoda za 2011. i 2012, kada je bio menadžer Real Madrida, prenosi list.

Međutim, Murinjno najverovatnije neće provesti ni dan iza rešetaka - prema španskom zakonu, kazna kraća od dve godine za prvi prekršaj može da bude uslovna, prenosi Rojters.

Murinjo je ranije izjavio da je platio sve poreze koje je dugovao.

Španske vlasti su u junu prošle godine pokrenule proces protiv Murinja.

Njegovi agenti, Gestifute Medija, saopštili su tada da je Murinjo platio više od 26 miliona evra poreza dok je živeo u Španiji od 2010. do 2013.

Murinjo je 2015. godine prihvatio sporazum sa španskim vlastima o poravnanju duga u odnosu na prethodne godine.

'Pa šta ako igramo u Premijer ligi, svi moraju u vojsku'

Španski sudovi nedavno su pokrenuli istrage oko navodnih poreskih malverzacija poznatih fudbalera.

U junu je zvezda Real Madrida, portugalski as Kristijano Ronaldo, prihvatio novčanu kaznu od 18, 8 miliona evra, kao i uslovnu kaznu za optužbe za utaju poreza.

U julu 2017. igrač Barselone Lionel Mesi je pristao da plati 252.000 evra - 400 evra za svaki dan 21-mesečne zatvorske kazne koja mu je dosuđena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC