Misteriozni kengur u Austriji još uvek na slobodi

Austrija se često žali da je mešaju sa Australijom - da li će misteriozni kengur pogoršati stvari?
Kengur iz ZOO vrta u Skoplju
EPA
Kenguri su tipični za Australiju - ne za Austriju

Austrijanci se često žale da njihovu zemlju mešaju sa Australijom koja je udaljena 14.000 kilometara, a kengur, koji skakuće po livadi u ovoj evropskoj zemlji, samo dodatno komplikuje stvari.

Životinju, koja je potiče iz Australije, videli su prolaznici u šumi i na livadama u blizini malog grada Kirhšlaga na severu Austrije.

Policija je u utorak potvrdila za BBC da je životinja primećena tokom vikenda, ali su rekli da je misteriozni torbar još na slobodi.

„Zvuči neverovatno, ali je istinito", izjavio je lokalni policajac za agenciju AFP.

https://www.instagram.com/p/BnMWdU3AVNW/?taken-by=fkaineder


„Pozvali smo ZOO vrtove i odgajivačnice kengura iz okoline, ali nikome ne nedostaje kengur. Nadamo se da će se vlasnik javiti", dodao je.

Lokalni mediji izveštavaju da nadležni tretiraju životinju - za koju je potrebna dozvola kako bi se čuvala kao kućni ljubimac - na isti način kao i „odbeglog psa".

Rut Kastner je izjavila za ORF radio da su njen muž i ona prolazili kolima kada su videli „pravog, živog kengura".

„Pomislili smo: 'Ne, ovo nije moguće' - a onda je skočio preko livade, udaljio se od puta i krenuo ka šumi."

Policija ne može da potvrdi koja je vrsta kengura u pitanju, ali zoolozi pretpostavljaju da je to kengur penjač.

„Mogao bi da bude Benetov kengur penjač, koji može da izdrži niske temperature", kaže za agenciju APA Danijela Artman iz zoološkog vrta Šmiding.

Iako je ovaj kengur iznenadio stanovnike, ovo nije prvi put da se neki torbar pojavljuje u Austriji. Lokalni mediji su 2015. godine pisali o kenguru koji je pobegao iz susedne Nemačke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC