Akvamen: Kritika podeljena - "kao filmski gulaš, ima svega po malo"

Utisci o novom superherojskom filmu su podeljeni - nekima je zabavan, nekima smeta što je reditelj u priču ubacio sve moguće sastojke.

Nakon dva kratka pojavljivanja u filmovima Betmen protiv Supermena i Liga pravde, kralj mora je konačno dobio svoju priču. Ali - filmski kritičari ne mogu da se slože šta da misle o novom superherojskom filmu „Akvamen", sa Džejsonom Momoom u glavnoj ulozi.

Neki navode da je film dosadan, a drugi da je zabavan.

„Osvežavajuće je videti heroja koji ne uzima sebe za ozbiljno", kaže Džejms Luksford iz Radio tajmsa.

„Od trenutka kad se Akvamen prvi put pojavi na ekranu - i to stojeći na podmornici koja izranja iz vode - jasno je da je glavni cilj zabava, a ne dublje kreiranje njegovog sveta.

„Izazovno je odbaciti takav koncept kao samo još jedan u nizu loših superherojskih filmova, ali usred okeana vizuelnih efekata i slabog scenarija- ima i dosta zabave ".

Kris Hanejset iz Mirora, dao mu je tri zvezdice od pet.

„Šesti film iz DC sveta uplivava u bioskope na plimi neverovatnih vizuelnih efekata i superherojske akcije kao iz stripova".

„Slaba romansa je, na sreću, udavljena u cunamiju vizuelnog kvaliteta nalik Avataru, a u kojem vidimo čak i bitku oklopnih morskih stvorenja".

Džofri Meknab iz Independenta, ističe da je Akvamen bioskopski ekvivalent „ribljem paprikašu od superherojskog filma u koji je ubačen svaki dostupni sastojak".

„Neke stvari je teško svariti, neke su sumnjivog kvaliteta, ali ima i dosta dobrog ukusa.

„Napravljen je dovoljno ubedljivo da može da se izvuče nakon brojnih momenata blesavosti".

Robi Kolin mu je u Telegrafu dao dve zvezdice.

„Napravljen je sa tako malo konzistentnosti, da čak i pojedinačni kadrovi liče kao da su spajani poput puzli.

Helen O'Hara iz Empajera, navodi:

„Zaplet je iskreno haotičan - prekomplikovan, a predvidiv. Ono što film čini koliko-toliko zabavnim je reditelj Džejms Van, koji koristi neverovatnu količinu akcije i veći deo toga je dobar".

„Momoa dominira svakom sekundom koju mu film daje i sve radi na šarm, a Van je zaista nadaren reditelj".

Piter Bredšo iz Gardijana dao je samo dve zvezdice filmu, uz komentar da je Momoin prikaz Akvamena jedina stvar koja je dobra.

„Ovo je onaj tip filma koji nikada ne ispuni očekivanja".

Hju Armitaž iz Didžital spaja, kaže: „Akvamen ima mana, ali je zaista zabavan avanturistički film i sigurno jedan od najjačih delova dosadašnje DC franšize".


Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC