Vlada premijerke Mej kroz iglene uši preživela glasanje o nepoverenju

Tereza Mej ostaje na čelu Vlade i obećava da će nastaviti bitku za Bregzit

Britanska premijerka Tereza Mej može na kratko da odahne - njena vlada je kroz iglene uši preživela glasanje o nepoverenju.

Pobunjeni poslanici torijevaca koji su pre samo 24 sata odbacili njen plan za Bregzit, sada su glasali da je zadrže u Dauning stritu - 325 glasova za na prema 306 protiv.

Vođa laburista Džeremi Korbin rekao je da je „zombi" kabinet Mejove izgubio pravo da vlada.

Mej je rekla da će odmah početi da razgovara sa predstavnicima partija da bi se došlo do kompromisa koji će poslanici podržati-

U govoru posle glasanja, Mej je rekla poslanicima da će da nastavi da „radi na održanju obećanja stanovnicima ove zemlje da bi ostvarila rezultate referenduma i napustila Evropsku uniju."

Pozvala je vođe svih partija na pojedinačne sastanke, počev od večeras, i apelovala da im pristupe u „konstruktivnom duhu".

„Moramo da nađemo rešenja o kojima se može pregovarati i dobiti dovoljno podrške u ovom Domu," dodala je ona.

Korbin je, međutim, rekao da premijerka mora, pre bilo kakvih „pozitivnih razgovora" da odbaci mogućnost Bregzita bez sporazuma.

„Ova Vlada mora jasno i jednom za svagda, da ukloni moguću katastrofu nepostojanja sporazuma oko Brezgista i sav haos koji bi mogao da nastane kao posledica toga", rekao je Korbin, koji je i podneo zahtev za glasnje o nepoverenju, poslanicima.

Njegovu incijativu su podržale sve opozicione partije, uključujući i Škotsku nacionalnu partiju i Liberdemokrate.

Njegova partija nije rekla da odustaje od daljih incijativa za glasanje o nepoverenju, ali je Korbin pod pritiskom desetina laburističkih poslanika da zatraži održavanje novog referenduma.

Mej je u saopštenju ponovila obećanje da će u ponedeljak ponovo poslanicima izneti na glasanje svoje planove.

„Donji Dom je dao poverenje ovoj Vladi", rekla je Mej.

„Spremna sam i dalje da radim sa svakim članom ovog Doma na ostvarenju Bregzita da bismo obezbedili da ovaj Dom zadržao poverenje britanskog naroda."

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?