Megan Markl otkrila da je imala pobačaj u julu

„Dok sam grlila moje prvo dete, znala sam da gubim drugo", napisala je Markl u tekstu objavljenom u dnevnom listu Njujork Tajms.

 

Meghan Markle
Getty Images

 

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, otkrila je da je u julu imala pobačaj i da je to bio „osećaj gotovo nepodnošljive tuge".

„Dok sam grlila moje prvo dete, znala sam da gubim drugo", napisala je Markl u tekstu objavljenom u dnevnom listu Njujork Tajms.

Arči, prvi sin Megan Markl i princa Harija, vojvode od Saseksa, rođen je 6. maja 2019.

Megan je napisala i da „je taj gubitak doneo bol svima u porodici u 2020".

Navela je da je jednog julkog jutra osetila „oštar grč", a nekoliko sati kasnije, iz bolničkog kreveta gledala je „kako se njenom mužu slama srce dok on pokušava da sakupi smrskane delove njenog".

Tridesetdevetogodišnja Megan je govorila o sopstvenom iskustvu kako bi motivisala druge da češće pitaju bližnje da li je sve u redu tokom Dana zahvalnosti, američkog praznika.

Vojvoda i vojvotkinja su se preselili u Kaliforniju pošto su se u januaru odrekli većine kraljevskih dužnosti i prinadležnosti kako bi se sklonili iz centra pažnje medija.

„Gubitak deteta donosi gotovo nepodnošljivu tugu - to iskustvo su mnogi doživeli, ali su retki govorili o njemu", napisala je vojvotkinja.

„Dok smo tugovali zbog gubitka, suprug i ja smo otkrili da u prostoriji u kojoj ima 100 žena, 10 do 20 njih je imalo pobačaj".

Ali razgovor o tome i dalje predstavlja tabu temu, piše Megan.

„Protkano neopravdanim osećajem stida, one su se se zatvarale u krug tugovanja u kojem su taj bol podnosile same".

„Neke su hrabro podelile sopstvena iskustva, otvorile su vrata znajući da ako jedna žena govori istinu, to daje dozvolu i nama ostalima da uradimo isto", dodala je vojvotkinja.


Pogledajte video kako su izgledali protesti povodom promena zakona o abortusu


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC