Žene i seksualno zlostavljanje: Uhapšen vlasnik beogradske škole glume zbog optužbe za silovanje

Mediji su preneli da je zbog optužbi za silovanje priveden učitelj glume, režiser i scenarista Miroslav Aleksić.
Woman with tape over her mouth
BBC

Vlasnik beogradske škole glume uhapšen je zbog sumnje da je izvršio silovanje i nedozvoljene polne radnje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Sumnja se da je M.A. od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole glume seksualno napastvovao pet učenica, od kojih su dve tada bile maloletne, navodi se u saopštenju koje prenosi Beta.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pošto se sumnja da ima još žrtava koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, one to mogu prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107.

Glumica Milena Radulović javno je optužila učitelja glume, režisera i scenaristu Miroslava Aleksića za silovanje.

„Posle teške unutrašnje borbe, neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja", napisala je Radulović na Instagramu.

Nakon medijskih izveštaja potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović podržala je glumicu.

„Ispovest mlade glumice Milene Radulović pokazuje nam koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primetiti i prijaviti, jer je perfidno i podmuklo", rekla je Mihajlović, koja je na čelu vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Brojni ljudi pružili su podršku Mileni Radulović na društvenim mrežama.

  • Sima

    17.01.2021 15:30
    Bravo
    Puna podrska mladoj glumici, kojoj je nephodna kvalitetna advokatska pomoc. Apelujem na ugledne advokate da pruze pravnu pomoc ovim mladim ljudima. Postoji jos takvih profesora kojima je mesto u zatvoru. Neophodno je da se ugrozene osobe jave i prijave zlostavljanja, kako bi zlikovci bili izopsteni iz profesije i drustva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?