Preminuo Rolan Pežo

Francuski industrijalac Rolan Pežo, jedna od figura čuvene automobilske dinastije Pežo, preminuo je danas, saopštila je grupa PSA Pežo-Sitroen.
Pežo (89) je bio predsednik Saveta za nadgledanje kompanije od 1972. do 1998. godine, i ponovo od 2001. do 2014. godine. Takođe je bio član Upravnog odbora firme od 1982. do 1996.
 
Pežo je bio sin Žan-Pjera Pežoa, na čelu kompanije od 1928. do 1966. i osnivača fudbalskog kluba Sošo, na istoku Francuske.
 
Od ulaska francuske vlade i kapitala kineske kompanije Dongfeng u PSA, porodica Pežo i ostala dva akcionara kontrolišu po 14 odsto kapitala firme.
 
Tom operacijom je izbegnut bankrot PSA i čuvena porodica Pežo, kao osnivač firme više nije glavna u tom preduzeću, osnovanom pre više od 200 godina.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija