Francuzi zabranili slanje poslovnih mejlova van radnog vremena

Francuzi u Parizu u proseku rade šest sati dnevno, ali su odlučili i da zakonom zabrane slanje mejlova van radnog vremena, vikendom i praznikom, kako bi mogli dodatno da se opuste.

Zbog toga je, nakon što je usvojen novi zakon, u kompanijama koje imaju 50 i više zaposlenih zabranjeno "bombardovanje mejlovima" van radnog vremena.

"Studije su pokazale da su mnogi poslovi veoma stresni... nekada kad zaposleni napusti kancelariju on nije ostavio svoj posao, već je vezan kao pas – elektronskim povocem", rekao je ranije Benoa Amon, poslanik Skupštine Francuske.

Pariz ima ubedljivo najkraću prosečnu radnu nedelju na svetu od samo 30 sati i 50 minuta ili šest sati i 10 minuta dnevno u radnoj nedelji od pet dana. Prosečno dnevno radno vreme u Parizu je svega šest sati, pokazalo je istraživanje koje je obuhvatilo 15 profesija u 71 gradu širom sveta.

Plan o zabrani mejlova van radnog vremena je predložen još 2014. godine, ali je tek nedavno usvojen.

  • Terješkova

    28.05.2016 21:27
    Joj što mi se sviđa ova francuska ideja....tako bih volela da i kod nas zaživi pa da vidim šta bi radoholici i dupeuvlakači radili van radnog vremena...
  • zaat

    28.05.2016 11:31
    Mislite, slanje poslovnih mailova?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.