Dobili 32 dinara od akcije za aerodrom "Nikola Tesla"

Nešto manje od tri miliona građana Srbije bogatije je za 32,6 dinara, koliko su dobili kao vlasnici po jedne akcije beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”.

Reč je o međudividendi za 2,73 miliona građana, koju je uplatio Centrаlni registаr hаrtijа od vrednosti.

U saopštenju Poštanske štedionice se navodi da je Centralni registar 20. juna uplatio međudividendu svim građanima koji su na dan 10. septembra 2015. godine posedovali besplatne akcije.

Neto iznos međudividende je 32,6 dinаrа po аkciji Aerodrom "Nikolа Teslа" а.d. Beogrаd.

Građani Srbije koji su stekli pravo na besplatne akcije javnih preduzeća, dobili su u februaru 2011. godine po jednu akciju Aerodroma "Nikola Tesla", čija je nominalna vrednost iznosila 600 dinara.

Prethodno je početkom 2010. godine građanima podeljeno i po pet akcija Naftne industrije Srbije, čija je nominalna vrednost bila 500 dinara. Pravo na besplatne akcije javnih preduzeća imalo je 4,8 miliona građana, koji su ovim hartijama mogli da trguju na Beogradskoj berzi.

  • skep

    22.06.2016 08:29
    Pomozite ljudi, treba mi savet. Ne znam kako da potrošim dividendu, da li da odvedem ženu na krstarenje oko sveta ili da dignem još jedan sprat na kuću.
  • Nik

    22.06.2016 00:51
    Vala ce se saceka ti na tih Dinkicevih 1000 eura...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija