Dvanaest znakova da ste loš radnik

Uvek postoje bolji i lošiji radnici, međutim, šta ako ste grozan radnik?

To ne mora da znači da ste lenji ili nećete uspeti u poslovnom svetu, nego se možda samo bavite pogrešnim poslom. Ipak, ako ne želite da vas proglase lošim radnikom hitno se rešite ovih osobina.

Ne pazite na tačnost

Dolazite na posao kako vam se prohte i često kasnite. Zaboravljate na rokove koje su vam postavili šefovi i ulećete usred poslovnih sastanaka.

Uvek imate spremne izgovore

Ne možete uvek davati izgovore jer ste nesposobni da obavite zadatke koje ste dobili. Nekad radnik treba da prizna da je kriv za svoj neuspeh.

Ulažete minimum

Radite taman toliko da ne dobijete otkaz. Čim vam poslodavac da neki zahtevniji zadatak postajete ogorčeni. Svi primećuju tako lošu radnu etiku.

Volite tračarenje

Tračanje nije loše, ali treba izbegavati zle, sitničave glasine. Takvi komentari uništavaju reputaciju.

Mislite da ste najpametnija osoba na poslu

Samopouzdanje je dobro, ali treba znati granicu. Niko ne voli arogantne kolege.

Ne verujete u misiju ili vrednosti svoje kompanije

Smatrate da su ciljevi vaše kompanije glupi kao i njen izvršni direktor. Možda ste u pravu, ali ako nemate dobro mišljenje o firmi u kojoj radite, počnite da tražite novi posao. Ovde samo traćite vreme.

Manje ste produktivni od kolega

Sigurno nisu svi talentovaniji od vas nego se vi manje trudite i ne posvećujete vašim zadacima istu količinu vremena kao i vaše kolege.

Ne slažete se ni sa kim

Moguće je da su svi u kompaniji grozni, međutim, možda ste ipak problem vi.

Redovno se izvinjavate ljudima

Svakodnevno se za nešto izvinjavate kolegama ili šefu. To je ili iritantna navika ili sve čega se primite uprskate.

Uvek tražite neki izlaz

Odbrojavate minute do kraja radnog vremena i ne želite da preuzmete odgovornost. Nije vam stalo do posla niti ste predani onome čime se bavite.

Stalno imate neke zahteve

Na poslu treba pregovarati oko plate, satnice, zadataka i beneficija kako ne biste postali nečiji otirač. Ako stalno nešto zahtevate, a nemate vidljivih rezultata iza sebe, onda je posledica loša reputacija.

Nedostaje vam podsticaja

Savršeno vam odgovara biti prosečan. Ne ulažete energiju u ono što radite. Takvi radnici u nekim firmama ostanu godinama, ali druge ih zamene nekim ko ima strasti i ne miri se olako sa prosekom.

  • Aleksandar

    15.08.2016 20:15
    Od 09:00 do 09:05
    Čitam, a ko sebe da gledam. 100% ja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.