Indonezija hoće veliki tržni centar u Srbiji

Ambasador Inodnezije u Srbiji Hari Kandou izjavio je u Čačku da je jedna kompanija iz Indonezije zainteresovana za izgradnju velikog industrijskog centra u Srbiji i da traži grad koji će obezbediti plac od oko 250 hektara sa infrastrukturom.

On je naglasio da postoji mogućnost saradnje indonežanskih investitora i Čačka i da se nada da će se neke investicije i realizovati. Kandou je, posle sastanka s čačanskim privrednicima i rukovodstvom Grada rekao da je njegova zemlja zainteresovana da i dalje investira u Srbiji i da sarađuje sa srpskim privrednicima.

"Izabrao sam da posetim Čačak jer vidim da je to grad koji ima jak ekonomski potencijal za naše privrednike koji su već investirali u Inđiji i Kovinu u fabriku testenine i plantažu šampinjona", rekao je Kandou.

Ambasador Indonezije je ponudio stipendije za studente iz Čačka koji žele da pohađaju master studije u Indoneziji i specijalizacije od šest meseci do godinu dana i pozvao zainteresovane da se jave Ambasadi u Beogradu.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izrazio je nadu da će između privrednika Indonezije i Čačka biti uspostavljena dobra saradnja. Todorović je dodao i da su čačanski prvrednici pozvani da sredinom oktobra posete Sajam privrede u Džakarti.

  • Gerga

    22.09.2016 08:55
    Ne razumem
    da li je industrijski i tržni centar jedno te isto?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.